Kertmen: "5 sporcuyla 6 madalya aldık"

Güncelleme Tarihi:

Kertmen: 5 sporcuyla 6 madalya aldık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2010 18:00

Üç kez dünya, 7 kez Avrupa engelliler badminton şampiyonu olan Avni Kertmen, hedefinin Türk Milli Takımı olarak dünya şampiyonu olmak olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

ZÜRİH'te 21-25 Mayıs tarihleri arasında Zürih'te yapılan Engelliler Avrupa Badminton Şampiyonası'nda Türk ekibi 6 madalya kazandı. Şampiyonada finale kadar yükselmeyi başaran, rakibi karşısında ilk seti de kazanan İlker Tuzcu, karın ağrısı nedeniyle rahatsızlanınca altın madalyayı kaçırdı. 5 kişilik Türk ekibi Zürih'ten 1 altın, 3 gümüş, 2 de bronz madalya ile döndü.


Türkiye en iyisi olacak
Türkiye'nin Zürih'te düzenlenen Avrupa Şampiyonası'na başarılı bir sınav verdiklerini söyleyen Avni Kertmen, "Yeni bir takım olmamıza, malzeme eksikliği bulunmasına, imkansızlıklara rağmen, bizden çok çok iyi imkanlara sahip bir çok ülkeyi geride bırakıp 1 altın, 3 gümüş, 2'de bronz madalya kazandık. Bir altını da kıl payı kaçırdık. Eğer bize daha iyi imkanlar verilse, sporcu sayımız arttırılsa bu takım dünya şampiyonu olur“ diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakan'dan kutlama
Badminton'da dünyanın en iyileri arasında olan Avni Kertmen'i Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak arayıp tebrik etti. Bakan Özak'ın kendisini aramasından dolayı çok mutlu olduğunu anlatan Kertmen, "Bakanın duyarlılığı beni etkiledi. Ben sayın bakanımızdan milli takımdaki sporcu sayısının artırılmasını, imkanların daha iyi hale getirilmesini istedim. İnanıyorum da olacak“ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!