Kenan Sofuoğlu dünya şampiyonluğuna doğru

Güncelleme Tarihi:

Kenan Sofuoğlu dünya şampiyonluğuna doğru
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2007 12:47

Motosiklet yarışcısı Kenan Sofuoğlu dünya şampiyonu olmak için 5 Ağustos Pazar günü piste çıkıyor.

Haberin Devamı

Bu yıl girdiği 9 yarışmanın 6.'sını kazanan ve en yakın rakibinden 70 puan önde olan Sofuoğlu İngiltere'nin Brands Hatch pistinde birinci geldiği taktirde ilk kez bu sporda dünya şampiyonu olan Türk ünvanınıda elde edecek.

GEÇEN YIL ÜÇÜNCÜ OLMUŞTU

Kenan Sofuoğlu yarışta geçilmezse sezonun tamamalanmasına 3 hafta kala Süpersport Dünya Şampiyon'luğunu ilan edecek. Geçen yıl 3. olarak ilk kez kürsüye çıktığı şampiyonada bu kez zirveyi kimseye kaptırmamak istediğini söyleyen Kenan Sofuoğlu, 'Çok istikrarlı bir sezon geçiriyorum. 9 yarışın 6 'sını kazandım. bir kez ikinci ve bir kez de üçüncü oldum. Kendimi, hak ettiğim bu şampiyonluğa hazır hissediyorum. Türk halkının da manevi desteğiyle bunu başaracağıma kesin inancım var " dedi.

GURUR DUYUYORUZ

Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar da yıllardır maddi-manevi destek verdikleri Kenan Sofuoğlu ’nun büyük bir yetenek olduğunu artık tüm dünyaya kanıtladığını belirtti. Kenan Sofuoğlu'nun başarılarıyla gurur duyduklarını ifade eden Federasyon Başkanı Uçar, 'Türk sporu için böyle bir değere sahip olmak önemli bir şanstır. Kenan'ın şampiyon olacağına yürekten inanıyorum. Onun başarısının da yardımıyla gelecek yıllarda Superbike ve Supersport Dünya Şampiyonası yarışlarını Türkiye ’de de düzenlemeyi istiyoruz' diye konuştu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!