Kelebek'ten Türkçe yayın

Güncelleme Tarihi:

Kelebekten Türkçe yayın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2012 11:21

Batı Alman Radyo Televizyon Kurumu’nun (WDR) Türkçe-Almanca radyo programı Kiraka-Kelebek, 2 Mayıs’ta yayına başlıyor.

Haberin Devamı

Almanya’da çocuklara yönelik ilk Türkçe yayın olma özelliği de taşıyan Kelebek, Türk kökenli çocukların anadillerini daha iyi öğrenmesini, Alman çocuklarının da Türkçe ve Türkiye kültürü hakkında bilgilendirerek önyargıları aşması amaçlıyor.

İki dilde yayınlanacak olan ‘Kelebek’ programı, WDR 5’in çocuk radyosu ile Funkaus Europa Türkçe Yayınları’nın (Köln Radyosu) ortak girişimi olacak. Kelebek Çarşamba günleri saat 15.00 ila 16.00 arasında www.kiraka.de internet adresinin yanı sıra yeni dijital radyo DAB+, dijital uydu alıcıları (DVB-S) ve dijital kablo (DVB-C) ile bağlantılı tüm radyo ve televizyonlardan dinlenebilecek.

Yayın ayrıca her Cumartesi günü aynı saatte (15.00-16.00) tekrar edilecek. Editörlüğünü Tuba Tunçak’ın sunuculuğunu ise Gökçe Göksu, Nalan Sipar ve Bastian Biet’in üstlendiği program çocuklara yönelik güncel haber turunun yanı sıra Türk kökenli sporcu, müzisyen ve politikacı gibi ünlüleri daha yakından tanıma fırsatı sunulacak. Kelebek’de komedi köşesinin yanı sıra Alman çocukların aklına takılan soruları yanıtlayan açıklayıcı röportajlar da yer alacak. Programla özellikle Türk kökenli çocukların ana dilleri olan Türkçeyi daha doğru kullanmalarının sağlanması da amaçlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!