Kayhan Özgenç, Business Insider’ın genel yayın yönetmeni oldu

Güncelleme Tarihi:

Kayhan Özgenç, Business Insider’ın genel yayın yönetmeni oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2022 11:33

Ödüllü gazeteci Kayhan Özgenç, Alman medya dünyasında önemli bir basın kuruluşunda genel yayın yönetmeni olarak görevlendirilen ilk Türk kökenli gazeteci oldu. Axel Springer Yayınevi, Kayhan Özgenç’in, ekonomi haber sitesi Business Insider’ın genel yayın yönetmenliğine getirildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Axel Springer’den yapılan açıklamada, “Daha önce genel yayın yönetmeni yardımcısı olan Kayhan Özgenç, bundan böyle Business Insider Almanya’nın Genel Yayın Yönetmeni olarak görev alacak. Kayhan Özgenç, 2019 yılına kadar Bild am Sonntag gazetesinin araştırma bölümünden sorumlu yazı işleri müdürü olarak görev yaptı. Daha önce de Focus dergisinin Hamburg ve Berlin ofislerinin araştırma gazetecilik birimi yönetiminde yer alıyordu” denildi. Kayhan Özgenç, nisan ayında Hürriyet gazetesinde yayımlanan röportajında, Alman medyasındaki çeşitlilik üzerine görüşlerini belirtirken, toplumdaki çeşitliliğin medyada yeteri kadar yansımadığına dikkati çekmişti. Annesi Alman olan Özgenç’in babası, 1962 yılında çalışmak amacıyla Türkiye’den Almanya’ya göç etti. 1969 yılında Bremen’de dünyaya gelen Özgenç, gazeteciliğe yerel Verdener Aller-Zeitung gazetesinde staj yaparak adım attı. Hamburg’da Ekonomi Tarihi ve Siyaset Bilimleri öğrenimi gördü. 1997 yılında Focus dergisinde çalışmaya başladı. 2005’te Volkswagen şirketindeki rüşvet skandalını ortaya çıkaran Özgenç, 2006’da en iyi araştırmacı gazetecilik ödülü olan ‘Henri-Nannen Ödülü’nü kazandı. Özgenç, 2020 yılında ise yazılı basından ayrılarak internet haberciliğine yöneldi ve uluslararası alanda önemli bir yere sahip ekonomi haber sitesi Business Insider’da genel yayın yönetmeni yardımcısı olarak görev almaya başladı.

Kayhan Özgenç, Business Insider’ın genel yayın yönetmeni oldu
NEW YORK MERKEZLİ KURULDU
Ekonomi dünyasındaki gelişimeleri ve haberleri yayınlayan Business Insider, 2009 yılında New York merkezli olarak kuruldu. ABD’nin yanı sıra Avustralya, Hindistan, Malezya, Endonezya, Singapur, Çin, Büyük Britanya, Güney Afrika’da da yer alan haber sitesi, Almanya ve Polonya’da da kendi dillerinde yayın yapıyor. 2015 yılında Business Insider’ın yüzde 88 hissesini alan Axel Springer Yayınevi, toplam hissesini yüzde 97’ye çıkarttı. Geri kalanı ise Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’a ait.

BAKMADAN GEÇME!