Kaya Yanar’a suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Kaya Yanar’a suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2024 10:58

‘Ne seyrediyorsun?’ adlı televizyon programıyla tanınan Türkiye kökenli komedyen Kaya Yanar hakkında, Yahudi düşmanlığı yaptığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Haberin Devamı

ALMANYA’da doğup büyüyen 50 yaşındaki sanatçı, yaklaşık bir hafta önce YouTube kanalından paylaştığı bir videoda, İsrail hükümetinin Gazze’de giriştiği katliamın kanıtlarını manipüle ettiğine ve yalan söylediğine yer verdi. ‘Yıldırım bıktı artık’ başlıklı videoda, ‘Yıldırım’ isimli bir şoför okulu hocası kılığındaki Kaya Yanar, Netanyahu hükümetini Gazze bölgesinde Hamas’la hiç ilişkisi olmayan birçok insanın ölümüne yol açmakla suçladı. Videonun sonunda da “Bir daha asla, şimdidir ve bu yüzden ateşkes çağrısında bulunuyorum” dedi. Osnabrück Savcılığı, kendilerine birileri tarafından dilekçe verilerek, Kaya Yanar hakkında ‘halkları kışkırtmaktan’ suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

‘ATEŞKESİ SAVUNUYORUM’
Jüdische Allgemeine gazetesi Kaya Yanar’ı Yahudi düşmanlığını körüklemekle suçladı. Bu video ile antisemitik klişelerin kökleşmesine katkıda bulunulduğuna, Hamas’ın İsrail’de giriştiği saldırılara değinmediğine yer verdi. Kaya Yanar ise kendisine yönelik suçlamaları reddetti. 25 yıllık kariyeri boyunca hiçbir zaman Yahudilerle ilgili şaka yapmadığının altını çizen Yanar, suçsuz, günahsız insanların yaşamlarından olmasının engellenmesi için ateşkesi savunduğunu vurguladı. Ayrıca Yanar’ın, Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’de giriştiği saldırıların ardından sosyal medyada “Terörü kınıyorum” içerikli bir paylaşımda bulunduğu da kaydedildi.

BAKMADAN GEÇME!