``Kavgam’’ Polonya’da toplatıldı

Güncelleme Tarihi:

``Kavgam’’ Polonya’da toplatıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2005 00:00

Türkiye’de ise dava açmak için işlemler başlatıldığı bildirildi.

Haberin Devamı




Hitlers Kampf
Son zamanlarda dünyanın çeşitli ülkelerinde satış rekorları kırmasıyla gündeme gelen Hitler’in yazdığı `Kavgam’ isimli kitap Polonya’da toplatılmaya başlandı.

Türkiye’de de çok satmasıyla dikkatleri çeken kitabın telif haklarını elinde tutan Bavyera Hükümeti’nin girişimiyle harekete geçen Polonya Devlet Savcılığı’nın toplama emri verdiği belirtildi.

Diğer yandan savcılığın kitabı basan Breslau kentindeki yayınevi hakkında da ırkçı propaganda suçlamasıyla soruşturma başlattığı kaydedildi.


2005 yılı içinde 3 bin adet basıldığını belirten soruşturma savcısı Marek Bekesza, kitabın tüm Polonya genelinde toplatılacağını söyledi. Bazı kitapevlerinin Almanya’dan gelen protestolar üzerine kendilinden satış listesinden çıkardığı ifade edildi.
Araştırma sürüyor

Diğer yandan Bavyera Hükümeti’nin kitabın diğer ülkelerde de yasaklanması için harekete geçtiği bildirildi. Kitabın telif hakkına sahip olan Bavyera Maliye Bakanlığı, aralarında Türkiye’nin bulunduğu çok sayıda ülke yetkilileriyle kitabın yayın ve satışının engellemesi için girişimde bulunduklarını bildirdi.

Konuyla ilgili bilgi veren bakanlık yetkilisi Hatto Raichelt, ``Şu an Türkiye’de hem sivil hem de ceza davaları açmak için araştırma yapıyoruz. Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği konuyla yakından ilgileniyor.

Avukatları devreye sokup dava açacağız’’ dedi.
Bavyera İçişleri Bakanlığı sözcüsü Michael Ziegler ise, ``Eğer Türk Hükümeti, ’Kavgam’ isimli kitabın yayın ve satışını durdurursa bizim için çok sevindirici bir haber olur’’ dedi.

Ali MERCİMEK / MÜNİH

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!