Katılmak şeref kazanmak tarih...

Güncelleme Tarihi:

Katılmak şeref kazanmak tarih...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2016 09:21

Bu, tam doksan yıldır soluksuz devam eden, çok özel bir organizasyon. Bu, Cumhuriyet’in kurucusu Atatürk’ün adıyla anılan Gazi Koşusu... At sahipleri sırf bu yarışta koşabilsin diye at yetiştiriyor. En tecrübeli jokeylerin dizlerinin bağı bu zorlu günde çözülüyor...

Haberin Devamı

Bugün 25 bin kişi Veliefendi Hipodromu’nun yolunu tutacak. Türkiye’nin en özgün gündüz partilerinden birine gitmek için...

Kimisi sadece adını ezbere saydığı, jokeylerini tek tek tanıdığı 22 ata odaklanacak; kimi bir elinde selfie çekmek için telefonu, diğer eli hafif yan duran şapkasında kendini tribünde bir şıklık yarışı içinde bulacak. Bugün Gazi Koşusu var.

İLK KOŞU 1927'DE DÜZENLENDİ

Cumhuriyet’in kurucuları at sırtında yaşadıklarından belki, ata ve atçılığa özel önem veriyordu.

Mustafa Kemal’in daha Kurtuluş Savaşı yıllarında bugün Ankara Garı’nın bulunduğu alanda at yarışları tertip ettirdiği biliniyor. Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk organizasyonlarından biri yine Mustafa Kemal’in isteğiyle düzenlenen Gazi Koşusu oldu.

Milletvekilleri, valiler bu koşu için kurulan komisyonda görev aldı; ayrıca bir müşterek bahis komitesi de bu vesileyle hayata geçirildi. Tüm bu gelişmelerden sonra 10 Haziran 1927’de ilk Gazi Koşusu düzenlendi.

Haberin Devamı

90 YILDIR DEĞİŞMEYEN DUYGU

596 dönüm arazi üzerine kurulmuş Veliefendi Hipodromu, bu senede kendi kahramanlarını yaratacak.

Üç yaşına gelmiş safkan İngiliz taylarının, o da hayatların ilk ve tek olmak üzere katıldıkları bu yarışta bir isim bir daha silinmemek üzere Gazi tarihine yazılacak.

Kazanmak tarih ama katılmak da şeref…

Burada olmak herkes için bir gurur vesilesi. Seyisbaşı İbrahim Altunbaş örneğin “Gazi’nin adı yeter” diyor.

“Bizim için o yarışa kayıt yaptırmak bile kafi.” Gazi’nin tarihini tutanlara bakılırsa, doksan yıldır bu duygu hiç değişmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!