Karlsruhe altyapısı Türklere emanet

Güncelleme Tarihi:

Karlsruhe altyapısı Türklere emanet
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2008 14:05

Almanya ve Türk futboluna sayısız yıldızlar kazandıran Almanya’nın köklü takımı Karlsruhe’nin alt yapı takımlarında 20’ye yakın Türk genci forma giyerek takımlarının başarısı için ter döküyorlar.

Haberin Devamı

Eski Bayern Münihli Oliver Kahn, Mehmet Scholl, Thomas Haessler, Leverkusen’li Nowottny, eski Fenerbahce’li Serhat Akın, Aydın Çetin, Oktay Kutay, Serkan Akın, gibi futbolcular Karlsruhe’nin alt yapısında yetişerek takımlarında ve milli takım formalarını giyorlar.
Almanya’da B Gençler 1. Ligi’nde mücadele eden Karlsruhe genç takımını Türk gençleri sırtlıyor.
Baden bölge karmasında da oynayan oyuncular defans ve orta saha oynayan solak Tolgahan Ulusoy (15), orta sahanın beyni Mustafa Timar (15), gol makinesi Eray Gür (15) ilk yarıda gösterdikleri başarı ile kulüp yönetimi ve antrenörleri büyük övgüyle sözediliyorlar.
Hedef milli forma

Genç oyuncular ise hedeflerinin önce Bundesliga genç takımlar liginde takımlarını şampiyon yapmak olduğunu belirterek.
‘’ Amacımız Karlsruhe ile şampiyonluk yaşamak. Daha sonra da Türk milli takım seçmelerini yapan hocalarımızın gözüne girip ayyıldızlı takımda oynamak’’ diye konuştular.
Gençlerin aileleri, ‘’ Türk milli takım yetkililerine sizin aracılığınızla seslenmek istiyoruz. Gelip bu gençleri izlesinler. Başta Metin Tekin olmak üzere Bu çocuklara Alman milli takımından teklif geliyor. Yetkililer ilgilenmezse, çocuklarımızı Alman vatandaşı yapmak zorunda kalacağız. Bu gençlere sahip çıkılmasını istiyoruz’’ dediler




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!