Karındeşen Jack’in kimliği sonunda bulundu!

Güncelleme Tarihi:

Karındeşen Jack’in kimliği sonunda bulundu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2014 11:28

Tarihin en ünlü seri katillerinden Karındeşen Jack’in gerçek kimliği son cinayetini işlemesinden 126 yıl sonra tespit edildi.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü DNA uzmanı Dr Jari Louhelainen, 1888 yılında Londra’nın doğusundaki Whitechapel semtinde Karındeşen Jack tarafından öldürülen Catherine Eddowes’in cinayet mahalinde bulunan kana bulanmış bir şal üzerinde yaptığı testler sonucunda ünlü seri katilin Polonya göçmeni berber Aaron Kosminski olduğunu keşfettiğini açıkladı.

Uzman, 2007 yılında işadamı Russell Edwards’ın İngiltere’deki bir müzayede evinden satın alıp kendisine ulaştırdığı şaldan aldığı DNA örneklerini hem Eddowes’in hem de Kosminski’nin soyundan gelen kişilerle karşılaştırdığını söyledi.

Elde ettiği bulguları İngiliz Mail on Sunday gazetesinde yayınlayan Dr Louhelainen, Karındeşen Jack’in Kosminski olduğunu “şüpheye yer bırakmayacak şekilde kanıtladığını” söyledi.

ZATEN BAŞ ŞÜPHELİLERDEN BİRİYDİ

Kosminski 1888 yılında cinayetler yaşandığında Scotland Yard tarafından sorgulanan şüphelilerden biriydi.

En az 5 kadının barbarca bir şekilde katledildiği Londra’nın doğusundaki Whitechapel kentinde bir berber dükkanı işleden Kosminski 1880’li yılların başında Rus yöneticilerin baskısı nedeniyle ailesi ile birlikte İngiltere’ye göç etmiş Polonyalı bir yahudiydi.

Yaşadığı dönemde de akıl hastası olduğu bilinen Kosminski cinayetlerden sonra baş şüphelilerden biri olmasına rağmen delil yetersizliği nedeniyle mahkum edilememiş ancak toplum için bir risk oluşturduğuna kanaat getiriğinden bir akıl hastanesine kapatılmıştı.

Karındeşen Jack’in kimliği son cinayetin işlenmesinden sonraki yüz yıl boyunca İngiltere’de ve dünyada büyük ilgi çekmeye devam etti. Geçmişte Karındeşen Jack’in Kraliçe Victoris’nın torunu Prens Albert Victor, ressam Walter Sickert, başbakan William Gladstone hatta yazar Lewis Caroll olduğu da iddia edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!