‘Kardeşlerimiz için oradaydık’

Güncelleme Tarihi:

‘Kardeşlerimiz için oradaydık’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2023 10:22

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ile Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından başlatılan yardım çalışmasına katılan Almanya arama kurtarma ekibinde yer alan Batmanlı Barış İşçimen, deprem bölgesindeki enkaz çalışmalarını anlattı. İşçimen, 7 günlük arama kurtarma çalışmalarında ekip olarak 34, bireysel olarak ise 7 kişiyi canlı olarak enkaz altından çıkardı.

Haberin Devamı

‘Kardeşlerimiz için oradaydık’
ALMANYA’nın Stuttgart kentinde yaşadığını söyleyen İşçimen, depremin ikinci gününde Almanya arama kurtarma ekibiyle birlikte Kahramanmaraş’taki enkaz bölgesine geldiğini söyledi: “Ekib olarak bayağı güzel işler çıkardık. Diğer ekiplerle birlikte 34, sadece kendi ekibimizle beraber 14, benim kendi ellerimle tünellerden, enkazlardan çıkardığım insan sayısı 7. Bayağı zorlu geçti. Depremin yıkıcı etkisini gördük. Hâlâ şoktayız, depremin tahribatını, neler yapabileceğini gördük. Umarım bir dahaki depremlerde daha dikkatli oluruz. Ülke olarak daha iyi hazırlanırız depreme karşı. Biz arama kurtarma ekibi olarak canımızı hiçe sayarak, yemeden, içmeden, uyumadan 7/24 zorlu hava şartlarında kardeşlerimizi kurtarmak için oradaydık. Enkazda çalışırken iki kez üzerimize binalar çöktü, kolonlar arasında kaldım ve ekip arkadaşlarım tarafından kurtarıldım. Özellikle söylemek istediğim bir şey var. Depremin 5. gününde 32 yaşında anne ve 6 yaşındaki oğlunu çıkarılamaz denildiği yerden, yerin 6 metre derinliğinde tünel kazarak binanın bodrum katındaki duvarı kırıp içerden sağ salim kendi ellerimle çıkarmayı başardım. Almanya arama kurtarma ekibi ‘Fire’ ekibinden cesaret madalyası aldım. Bunun için çok gururluyum.”
‘Kardeşlerimiz için oradaydık’
‘ÜLKEMİZ ÇABUK ATLATACAKTIR’
Kahramanmaraş’ta kullanılabilir haldeki binaların neredeyse yok denilecek kadar az olduğunu belirten İşçimen, “Şuna inanıyorum ki, ülkemiz bu tahribatını bu zorlu günlerini çabuk atlatacaktır. Buna tüm kalbimizle inanıyoruz. Biz sahada diğer ülkelerin ekiplerini de gördük. İngilizler, Çinliler, Japonlar özellikle Azerbaycanlı kardeşlerimizi sahada çok fazla gördük. Bu durum kardeşlerimize ulaşmamız için umut verici bir resimdi. Bizim için çok önemliydi. Çünkü her can bizim için dünyalardan daha değerlidir. Her saniye bizim için bir umut her saniye bizim için kurtarılacak bir can demektir” diye konuştu.
‘Kardeşlerimiz için oradaydık’

‘Kardeşlerimiz için oradaydık’

‘Kardeşlerimiz için oradaydık’

BAKMADAN GEÇME!