‘Kardeş’ler Nürnberg’de buluşacak!

Güncelleme Tarihi:

‘Kardeş’ler Nürnberg’de buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2024 10:18

Antalya Valisi Hulusi Şahin ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş ile beraberindeki 16 gazeteci, Nürnberg Basın Kulübü’nün davetlisi olarak 27 Nisan tarihinde, kardeş şehir Nürnberg’e gelecek. Kentlerin kardeşliğinin yanı sıra, her iki kentin gazetecileri de kendi kardeşliklerinin 20’nci yılını kutlayacak.

Haberin Devamı

ANTALYA heyeti, 27 Nisan tarihinde, Nürnberg Havaalanı’nda saat 09.30’da karşılanacak. Nürnberg Basın Kulübü Başkanı Siegfried Zelnhefer rehberliğinde öğle yemeği yendikten sonra şehir turu atılacak. 28 Nisan günü sabahı ise, gazete, radyo ve sendikalardan Nürnberg gazetecileriyle toplantı ve tartışma yapılacak. Daha sonra Fürth kasabasında, Nürnberg Başkonsolosluğu himayesinde, Türk sivil kuruluşlarının düzenleyeceği 23 Nisan kutlamalarına iştirak edilecek, Türk dernek ve kurumlarıyla konuşma fırsatı doğacak.

BAMBERG’E GİDİLECEK
Antalyalı gazeteciler, 29 Nisan günü de, Bamberg şehrine gidecek. Orada, Bavyera Çevik Kuvvet Polis organizasyonu hakkında bilgi verilecek. Nürnberg’e dönüşte, Belediye Başkanı Marcus König, belediye binasında bir resepsiyon verecek. Daha sonra, Nürnberg Basın Kulübü’nün Mermer Salonu’nda ortaklığın 20’nci yılı kutlanacak.

Haberin Devamı

MÜNİH GEZİSİ
30 Nisan tarihinde, Münih’te, Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Hermann’ın vereceği resepsiyona katılanacak.

HAYVANAT BAHÇESİ GEZİLECEK
1 Mayıs tarihinde, Almanya’nın en güzel hayvanat bahçelerinden biri olan, Nürnberg Hayvanat bahçesi gezilecek. Müdür, Dag Enke, heyet şerefine bir kabul töreni verecek. Gece yarısı heyet, Antalya’ya uğurlanacak.

BAKMADAN GEÇME!