Kardeşler bu kez Osmangazi’de buluştu

Güncelleme Tarihi:

Kardeşler bu kez Osmangazi’de buluştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2023 13:57

Hessen Eyalet Bakanı Lucia Puttrich, Mart 2023’te LahnDillKreis Belediyesi’ni ziyaret ederek kardeşlik anlaşmasının 10 yılı münasebetiyle ilçeye anı ağacı diken Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a iadeyi ziyarette bulundu.

Haberin Devamı

BAŞKAN Dündar, misafirine, Almanya’da gerçekleşen ziyarette çekilen fotoğraflardan oluşan anı albümü ve İznik çinisi vazo hediye etti. Ziyaretin ardından Başkan Dündar, Bakan Puttrich ve heyetine Osmangazi Belediyesi’nin Avrupa standartlarında yaptığı vizyon projelerini gezdirdi. Bursa’da olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Bakan Lucia Puttrich, şunları söyledi: “Biz Bursa’yla Hessen arasındaki ilişkilerin geliştiğini görüyoruz. Şahsi buluşmalar ve bir araya gelmeler çok önemli. Sayın Başkan, Hessen Günleri Festivali’ne katıldı. Benden sonra benim yerime göreve gelecek olan meslektaşımı motive etmek için bu ziyareti gerçekleştirdim. Yıllar önce Almanya ve Türkiye arasında bir köprü kuruldu. Bunun bir alt kademesi de Bursa ve Hessen arasında kurularak bu köprüyle bu ilişkiler daha da sağlamlaştırıldı. Bu köprünün üzerinden her defasında geçmemiz gerekiyor. Biz, Başkan Dündar’la bu köprünün sapasağlam ayakta kalmasına katkı yaptık. Bir yerde sallantı varsa bunun tekrar sağlamlaştırılması için elimizden geleni yaptık. Zor zamanlardan geçiyorsanız, ortak çalışmayı ve birlikteliği gerektirdiği zamandan geçiyorsanız, bu çok önemli. Gülen bir yüzle ortaklık çok önemli. Bir araya gelmek, insanların bizleri görmesi birlik ve beraberliğin tesis edildiğini görmeleri ve ikna olmaları son derece önemli.

Kardeşler bu kez Osmangazi’de buluştu
‘TECRÜBELERİMİZİ PAYLAŞTIK’
Bakan Lucia Puttrich ve heyetini Bursa’da görmekten çok memnun olduğunu belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise şöyle konuştu: “Bundan sonraki süreçte Puttrich, bakanlık görevinde bulunmayacak. Bu ziyaretin veda ziyareti olması bizi biraz üzdü. Biz bu ziyaretleri unutmayacağız. Bundan sonraki yaşamında kendisine sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler diliyorum. Bayan Puttrich, görevini seçimle bırakmış oluyor. Biz de bir seçime gidiyoruz. Bu gücü bize vatandaşlarımız veriyor, biz de bu gücü Ankara’ya hissettiriyoruz. Kendi açımdan baktığımda Hessen eyaleti ile Bursa arasında geçen süreçlerde bizlerin birçok tecrübe paylaşımı oldu. Bu ziyaretler vesilesiyle gerek kardeş belediye LahnDillKreis ile yaptığımız karşılıklı ziyaretlerle birçok noktada iyi diyaloglar gelişti. Biz bu birliktelikten memnunuz. Umarım kendileri de bizler gibi memnunlardır. İnşallah Bursa gezisinden memnun şekilde ayrılırlar.”
Kardeşler bu kez Osmangazi’de buluştu

Osmangazi Belediyesi ile LahnDillKreis Belediyesi 2012 yılında kardeş oldu. O tarihten itibaren Osmangazi Belediyesi Halk Dansları topluluğu Hessen Günleri Festivali’ne katılarak gösteriler yaptı. Ayrıca festivalde kurulan eyalet çadırı içinde Bursa standı kurularak Bursa’nın tanıtımı yapıldı.
Kardeşler bu kez Osmangazi’de buluştu


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!