Kardemir'de 45 işçinin açlık grevinde 3'üncü gün

Güncelleme Tarihi:

Kardemirde 45 işçinin açlık grevinde 3üncü gün
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2010 23:44

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) AŞ'de çalışırken iş akitleri fesh edilen ve üç gün önce açlık grevine başlayan 45 işçi, gecenin soğuğunda ailelerinin sıcaklığı ve çaldıkları enstrümanlarla ısınıyorlar.

Haberin Devamı

Albay Karaoğlanoğlu Caddesi'ndeki kaldırımda üzerlerine battaniye alarak şekerli su içen açlık grevindeki işçilere eş ve çocukları ile vatandaşlar destek veriyor. Grev alanında fenalaşan işçilere ise, olay yerinde bekleyen 112 Acil Servis ekipleri müdahale ediyor.Grev yapan babasına destek vermek için caddeye gelen 10 yaşındaki Tuana Yaylacı, işten atılan babası ve arkadaşlarının işlerine geri verilmesini istedi.Soğukta babası ve arkadaşlarını ısıtmak için yanlarında olduklarını anlatan Yaylacı, “Babam işten atıldığı için evde huzur kalmadı. Bu durum eğitimimi etkiliyor. İşten atılmalar durdurulsun, aileler üzülmesin. Bu durum kimsenin hoşuna gitmiyor” dediHüseyin Şahin da 22 yıllık KARDEMİR işçisi olduğunu, anayasal hakkını kullanarak sendika değiştirdiği için cezalandırılarak işten atıldıklarını söyleyerek, “Bu fabrikada babamın da emeği var.

Haberin Devamı

Bu fabrikayı bize 1 liraya verdiler. Şimdi kendi fabrikamızdan bizi attılar. 3 gündür açlık grevi yapıyoruz, ölene kadar da devam edeceğiz. Ya bizi fabrikamıza geri alacaklar, ya da tabutla çıkacağız” diye konuştu.İşçilerden Ramazan Yıldız ise, ekmeklerinin peşinde olduklarını, değişik oyunlar ve performans düşüklüğü bahanesiyle işten atıldıklarını kaydetti.Yıldızın kızı 7 yaşındaki Esengül, babasını çok özlediğini, onun üşümemesi için yanına gelerek destek verdiğini söyledi.Eşlerinin aç dururken kendilerinin evde yemek yiyemediklerini, havanın soğuk olmasından dolayı çok üşüdüklerini ifade eden işçi eşi Peri Yıldırım da, kimsenin kendilerine sahip çıkmadığını, eşlerinin işlerinin geri verilmesini istediklerini bildirdi.Polis ekipleri grevin devam ettiği caddede geniş güvenlik önlemleri alırken, işçilerin eylemlerini sürdüreceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!