Karantina günlerini 3 kelimede topladı

Güncelleme Tarihi:

Karantina günlerini 3 kelimede topladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2021 15:56

Geçen yıl Kovid-19 karantina günlerinin dünyada nasıl yaşanmış olduğunu araştırmak için bir proje hazırlayan yazar, sosyolog ve sanatçı Semra Eren-Nijhar, bu yıl çalışmanın devamını sağlayarak araştırmanın sonuçlarını yapmış olduğu ikinci video ile paylaştı. Eren-Nijhar, bu çalışmasını basın duyurusuyla açıkladı.

Haberin Devamı

Karantina günlerini 3 kelimede topladı
SEÇTİĞİ örnek ülkelerde yaşayan bireylere karantina günlerinde (Mart 2020-Haziran 2021) yaşadıklarını, tecrübelerini, hissettiklerini, algıladıklarını ve düşündüklerini üç kelime ile sınırlayarak anlatmalarını isteyen Eren-Nijhar, aldığı sonuçları ikinci videoda toplayarak tüm dünayada yaşanan karantina günlerinine ışık tutuyor. Çalışmanın ikinci bölümünde yine katılımcıların erkek-kadın oranına da dikkat eden Eren-Nijhar, bu çalışmada yine değişik yaşlardan bireylere yer verilmesine özen göstererek daha fazla ülkenin araştırmada yer almasını sağladı.

ÜÇ KELİMEDE TOPLADI
2020’de başlatılan ve 2021 yılını da kapsayan bu çalışma yine kendi alanında bir ilke imza atarak farklı ülkelerde yaşayanların düşüncelerini üç kelimede topladı. İkinci çalışmada aralarında Çin Şiir Akademi Başkanı da olmak üzere, sanatçılar, akademisyenler ve iş insanları da yer aldı. Karantina günlerinde yaşananları ‘Ortak Geçmişimiz/Ortak Tarihimiz’ olarak geleceğe aktarma sürecinde yardımcı olacak bu araştırmanın ikinci videosunun müziği CortexBeats tarafından yapıldı. Proje kapsamında seçilen örnek ülkeler arasında Kazakistan, Özbekistan, Pakistan, Hırvatistan, İsveç, Nijerya, Ürdün ve Çin de yer aldı.

BAKMADAN GEÇME!