‘Karanlık Gerçekler’ ikinci oldu

Güncelleme Tarihi:

‘Karanlık Gerçekler’ ikinci oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2022 10:50

Bu yıl 34’üncüsü düzenlenen ‘Hessen Gençlik Medya Festivali’nde (Visionale), Hessen Türk Veliler Birliği’nin (TEB-Hessen e.V) girişimleriyle ‘IGS-Nordend Okulu’ndaki Türkçe konuşan gençler tarafından hazırlanan film projesi ‘Karanlık Gerçekler’ (Dunkle Wahrheiten) ikincilik ödülü kazandı.

Haberin Devamı

İNSANLARIN sorumsuzca çevreyi, havayı ve suyu kirletmesini konu alan, toplam 18 kişilik bir ekibin çalışmasıyla gerçekleştirilen proje, dört kısa filmden oluşuyor.
Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı’nın desteklediği ‘Kültür Güçlendirir’ (Kultur macht stark) programı kapsamında gerçekleştirilen Visionale’de üç gün boyunca yaşları 7 ila 27 arasında çocuk ve genç tarafından hazırlanan 100’den fazla film ve medya projesinden 51’i gösterime girmeyi başardı. Öğretmen, medya uzmanı ve yönetmenlerden oluşan jüri, 24 projeyi sekiz kategorideki çeşitli ödüllere layık gördü. Hessen Türk Veliler Birliği, IGS Nordend Okulu, ‘Orada Derneği’ ve Hessen Türk Toplumu (TG-Hessen) tarafından desteklenen ve geçen yıl sonunda tamamlanan ‘Karanlık Gerçekler’ film projesi, 12-15 yaş kategorisinde ikinciliği kazandı.

‘Karanlık Gerçekler’ ikinci oldu
‘PROJEYE 2020’DE BAŞLADIK’
Sadece ön isimleriyle anılmak isteyen gençler Almila, Onur, Berrin, Yusuf, Edis, Seren, Bekir, Cemre, Lale, Adina, Kemal ve Sevda’nın kamera önü ve arkasında rol alarak yürüttüğü projenin 2020 yılında başladığını belirten Hessen Türk Veliler Birliği Başkanı Hatice Bektaş-Alpsar, “Proje Kovid-19 salgını kısıtlamaları nedeniyle ancak Aralık 2021’de bitirildi. Oldukça meşakkatli ve yorucu bir çalışmaydı. Ancak projenin ödüllendirilmiş olmasıyla tüm yorgunluklarımızı unuttuk” dedi.
Jürinin 20 dakikalık projenin ödüllendirilmesiyle ilgili olarak gerekçesinde, “Film ekibi çevre koruma konusunun gençler ve çocuklar için ne kadar önemli olduğunu kanıtlıyor. Dünyamızı tahrip etmemek için acilen neler yapabileceğimizi ve yapmamız gerektiğini inanılır bir biçimde gösteriyorlar” denildi.
‘Karanlık Gerçekler’ ikinci oldu

Bu yıl 34’üncü kez düzenlenen festivalin jürisi şu isimlerden oluşuyor: Murat Alpoğuz (öğretmen, medya eğitmeni), Asra Jones (üniversite öğrencisi ve sinemacı), Daniel Schüller (medya eğitmeni), Ulrike Stumpp (sinemacı, medya eğitmeni), Svetlana Svyatskaya (Frankfurt Kültür Dairesi’nde film, görsel medya ve dijitalleşme uzmanı), Dirk Wenzel (medya eğitmeni) ve Dilan Yıldırım (film destekleme uzmanı).
‘Karanlık Gerçekler’ ikinci oldu

‘Karanlık Gerçekler’ ikinci oldu
‘Karanlık Gerçekler’ ikinci oldu

BAKMADAN GEÇME!