Kara kış hayatı felç etti

Güncelleme Tarihi:

Kara kış hayatı felç etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2023 11:30

Aralık ayıyla birlikte gelen kara kış, Almanya’nın çeşitli kesimlerinde hayatı felç etti. Ülkenin çeşitli kesimlerinde yoğun kar yağışı nedeniyle trafik tamamen altüst olurken, özellikle Güney Almanya’da ve Baden-Württemberg eyaletinin bazı kesimlerinde ciddi sıkıntılar yaşandı.

Haberin Devamı

YOĞUN kar yağışı ve ısının eksi 15’lere kadar düşmesi üzerine pistler buz tuttu, Münih ve Memmingen havalimanlarında tüm uçuşlar iptal edildi. Bavyera’nın başkenti Münih ve çevresinde hafta sonunda tren, tramvay, otobüs ve metro seferleri tamamen durdurulurken, yaşam da adeta durdu. Özel otomobilleriyle yola çıkanlar ciddi sıkıntılar yaşadı. Birçok trafik kazası meydana gelirken, kent merkezlerinde olduğu gibi otoyollarda da kuyruklar oluştu. Trafik kazaları nedeniyle bazı kesimlerdeki otoyollarda 25 km’nin üzerinde kuyruklar oluştu. Ülkenin çeşitli kesimlerinde yoğun kar yapışı nedeniyle bazı bölgelerde elektrikler kesildi. Ağaç dallarının kopması nedeniyle elektrik hatlarında meydana gelen arızalar yüzünden trenler yolda, yolcular da geceyi trende geçirmek zorunda kaldı. Trafik kazaları yüzünden bazı otomobil sürücüleri ile otobüs yolcuları da geceyi yollarda bekleyerek geçirmek zorunda kaldı.

Kara kış hayatı felç etti
‘EVDE KALIN’
Öte yandan yalnız yaz lastikleri olan otomobillerin değil, kış lastikleri olan otomobillerin de özellikle dağlık bölgelerde yolda kaldıkları, ilk yardım ekiplerinin de yoğun kar yağışı nedeniyle zorlandıkları belirtildi. Bayern Münih ile Union Berlin arasında cumartesi günü öğleden sonra Allianz Arena’da oynayacağı maç, tramvay, metro ve otobüs seferlerinin tamamen durdurulması nedeniyle iptal edildi. Münih Emniyet Müdürlüğü halka “Evinizde kalın” çağrısı yaptı. Bavyera Kızılhaç Teşkilatı (BRK) da acil durumların dışında evde kalınmasını tavsiye etti.
Kara kış hayatı felç etti

Kara kış hayatı felç etti

BAKMADAN GEÇME!