Kanserle mücadelede yeni dönem

Güncelleme Tarihi:

Kanserle mücadelede yeni dönem
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2012 11:12

ALMANYA’da hükümet kanserle mücadelede daha erken teşhis ve daha iyi terapi koşulları için yapılan yeni düzenlemeyi onayladı.

Haberin Devamı

Federal Sağlık Bakanı Daniel Bahr, atılan adımın kanserle mücadelede doğru bir adım olduğunu belirtti. Yeni düzenlemeye göre bundan böyle vatandaşlar, daha geniş kapsamlı bir şekilde kanser taramasına davet edilecek. Uygulamaya göre vatandaşların belli bir yaştan sonra düzenli bir şekilde bağırsak ve rahim kanseri kontrollerine davet edileceği açıklandı.

Kanserde erken teşhis yöntemi şu ana kadar sadece meme kanserinde uygulanıyordu. Ayrıca bundan böyle farklı kliniklerdeki hastaya yönelik kanser teşhisi bilgileri bir merkezde toplanacak. Hastaya konulan teşhis, tedavi yöntemi ve tedavi sonrası durum bir merkezde ele alınacak.

Ayrıca kliniklerin koydukları teşhisler ise kontrolden geçirilecek. Kanser konusunda uzmanlaşan kliniklerin sayısının da artırılması hedefleniyor. Başarılı kliniklerin tecrübelerinden de faydalanılması gündemde. Almanya’da 2008 yılında 470 bin kişiye kanser teşhisi konduğu belirtildi. Her yıl ise yaklaşık 218 bin kişi kanserden yaşamını yitiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!