Kanal Avrupa Televizyonu 10. yılını kutladı

Güncelleme Tarihi:

Kanal Avrupa Televizyonu 10. yılını kutladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2014 11:34

Avrupa’da kurulan ilk Türk televizyonu olarak bilinen Kanal Avrupa 10. yılını yeni binasında kutladı.

Haberin Devamı

Almanya'nın Duisburg şehrinden Alman yayın lisansıyla yayın hayatına başlayan Kanal Avrupa Televizyonu’nun 10. kuruluş yıldönümü görkemli bir şekilde kutlandı.

Kanal Avrupa’nın Ruhrort semtindeki yeni adresinde yapılan kutlamaya; Düsseldorf Başkonsolosu Alattin Temur, Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti Uyum Müstaşarı Thorsten Klute, Federal Parlamento Milletvekili Mahmut Özdemir (SPD), Duisburg Belediye Başkanı Erkan Kocalar başta olmak üzere bir çok siyasetçi, sivi toplum örgütü temsilcisi ve çok sayıda davetli katıldı.

Almanya’ya göçün ilk yıllarının işlendiği sine vizyonla başlayan programın ilk konuşmasını yapan Kanal Avrupa Televizyonu Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali Paşa Akbaş, televizyonun kuruluş yıllarına değindi. Ali Paşa Akbaş; “10 Yıl önce birlikte kurduğumuz televizyon kanalı Avrupalı Türkler’in gözü, kulağı ve sesi olmaya devam edecek. Kanalın sahibi sizlerere teşekkür ediyor, birlikte televizyonu daha önemli bir konuma taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.

ÖZGÜR YAYINCILIK DEVAM ETMELİ
NRW Eyaleti Uyum Müstaşarı Thorsten Klute ise yaptığı konuşmada, Türklerin Almanya’nın ekonomik gelişimine sağladıkları katkıya değindi. İki dilin iyi konuşulmasının önemine de dikkat çeken uyum müstaşarı Klute; “Eskiden Türkler diye konuşulur, bahsedilirdi. Şimdi ise siz bizim Türklerimizsiniz. Çok önemli işlere imzalar atıldı. Duisburg’dan yayın yapan Kanal Avrupa’da başarılı girişimlerden biri. Yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra söz alan konuşmacılar, Kanal Avrupa Televizyonu yönetici ve çalışanları kutladı. Yapılan konuşmalarda; başarılı bir şekilde geride kalan 10 yılda olduğu gibi siyasi, dini ve sosyal görüşü ne olursa olsun Avrupalı Türklerin kanalda yer bulabilmesi ve özgür yayıncılığın devam etmesi yönünde çağrılar yapıldı.

10. Kuruluş yılı kutlama programının son bölümünde ise kanalın yönetim kurulu başkanı Ali Paşa Akbaş bazı konuklarına plaketlerini vererek, katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!