Kalifiye sıkıntısına emekliye mini iş çözümü

Güncelleme Tarihi:

Kalifiye sıkıntısına emekliye mini iş çözümü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2023 11:44

Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, kalifiye eleman sıkıntısı sorununun çözümü için 63 yaşında erken emekli olanların mini iş yoluyla yeniden iş piyasasına kazandırılmasını gündeme getirdi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da hükümet ortağı Hür Demokrat Parti Genel Başkanı ve Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, ülkede yaşanan kalifiye eleman sorununun çözümü için erken emeklilerin yeniden iş piyasasına kazandırılmasını önerdi. Lindner, “Almanya’da teorik olarak iş piyasasında yer alabilecek milyonlarca kişi sosyal yardımla geçiniyor. Bu insanları mini iş yoluyla yeniden aktif hale getirip, iş piyasasına kazandırarak nitelikli eleman sıkıntısının giderilmesine katkıda bulunabiliriz” dedi. Almanya’da emeklilik yaşının düşürülmesini öneren çevreleri “Ülke ekonomisini altüst etmek ve refahı yok etmek istemekle” suçlayan Bakan Lindner, 63 yaşında erken emekli olan kalifiye elemanların da yeniden iş piyasasına kazandırılmasından yana olduğunu söyledi. FDP lideri, kadınların doğumdan sonra yeniden iş hayatına dönmeleri için çocuklarına bakma olanaklarının artırılmasını da önerdi.

Haberin Devamı

4 GÜNE HAYIR
Christian Lindner, Almanya’da bazı sendikaların haftada 4 gün çalışılması önerilerini de eleştirerek “Kalifiye eleman sıkıntısı yaşadığımız ve yurt dışından nitelikli eleman getirmek için yoğun çaba gösterdiğimiz bir dönemde böyle bir öneride bulunulması tamamen saçmadır. Sosyal seviyemizi ve çevre standartlarımızı korumamız için bizim daha az değil, daha çok çalışmaya ihtiyacımız vardır. Haftada 4 gün çalışmakla şu andaki refah düzeyimizi korumamız mümkün değil” görüşünü vurguladı. Öte yandan Bakan Lindner, Alman İşverenler Birliği (BDA) Genel Sekreteri Steffen Kampeter’in “Gençler çalışmak istemiyor” şeklindeki açıklamasına da tepki gösterdi. “Bu tür toptancı suçlamalarda bulunmak doğru olmaz. Gençlerin çoğu ekonomik olarak ilerlemek istedikleri gibi çok başarılı olmak da istiyorlar” dedi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!