Kalbi duran vinç operatörünü Türk mühendis kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Kalbi duran vinç operatörünü Türk mühendis kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2023 10:34

Almanya’nın Köln kenti yakınlarında Erkan Kara isimli Türk vatandaşının soğukkanlı ve erken müdahalesi sayesinde Alman vinç operatörünün duran kalbi tekrar çalıştı. Vinç operatörünün o ilk müdahale sayesinde yeniden hayata döndüğünü belirten 56 yaşındaki Erkan Kara, yaşadıklarını Hürriyet’e anlattı:

Haberin Devamı

“DORTMUND’da bir mühendislik şirketinde statikçi olarak çalışıyorum. Yaklaşık iki hafta önce Alman iş arkadaşım Klaus ile Köln yakınlarında bir okulda statik ölçümü yaptık. Yukarıda işimiz bitmiş, aşağıya inmiştik. Biz proje üzerinde hesap yaparken, tesadüfen bizi yukarı kaldıran vinç operatörünü vinç aracının kabininden yere düşmüş, ağzından köpükler çıkar, eli başında bir vaziyette gördüm. Hiç zaman kaybetmeden ani bir refleksle hem suni teneffüs hem de kalp masajı yaptım. Arkadaşıma da 112’yi aramasını söyledim. Polis ve ambulans gelinceye kadar yaklaşık 10 dakika sürekli kesintisiz müdahaleye devam ettim.”

Kalbi duran vinç operatörünü Türk mühendis kurtardı
İLK MÜDAHALE OLMASAYDI...
“Sonradan öğrendiğimize göre sağlık ekipleri de götürdükleri hastanede yaklaşık bir saat tıbbi müdahale etmişler. Müdahale eden doktor, ‘Arkadaşınıza normal süreyi aşan bir müdahale ettik, durumu hâlâ kritik, yoğun bakımda. Bekleyeceğiz, zaten sizin ilk müdahaleniz olmasaydı çoktan ölmüştü’ dedi. Çok şükür arkadaşımız yaklaşık iki hafta sonra gözlerini açtı. Bir insanın hayatı için onun yaşaması için 10 dakikanın kıymetini bizzat yaşayarak anladım. Psikolojimin bozulduğunu hissettim. Zaten bu hep böyle olurmuş. Bana da psikolojik destek verdiler. O anı unutabileceğimi hiç sanmıyorum. Elinizdeki canlının göğüs kafesini, kaburgaları kırıyorsunuz düşünsenize, hiçbir şey yapmıyor. Nefes oluyorsunuz hiç tepki vermiyor. Vinç operatörü olaydan 20 gün sonra kendisine yardımımızdan dolayı ziyaretimize geldi. Çok duygulandık.”

Haberin Devamı

'BENİM İÇİN ORADAYDIN'
Alman Udo, hayatını kurtaran Erkan Kara’ya kısa bir teşekkür mektubu da yazdı. Udo, 16 Nisan tarihli mektupta, şu ifadelere yer verdi: “04.04.1962 tarihinde doğdum! 4 Nisan 2023’te ikinci kez doğdum. Yardımların için teşekkürler. Benim için oradaydın, hayatım için savaştın. Bu unutulmayacak bir şey. Ailemden de sana en iyi dileklerimle...” Alman Udo, teşekkür etmek için yanına gittiği Erkan Kara ile Klaus’a, ‘Hayat Ağacı’ adlı çiçekten hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!