Kalben seçtiğinizi resmiyete dökün

Güncelleme Tarihi:

Kalben seçtiğinizi resmiyete dökün
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2012 15:05

ALMANYA’da yaklaşık 1 milyon Türk’ün yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde (NRW), göçmenlerin Alman vatandaşlığına geçmelerini teşvik etmek amacıyla bir kampanya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

SPD’li Çalışma ve Uyum Bakanı Guntram Schneider Eyalet, Uyum Meclisleri Birliği’nin (LAGA) Paderborn’da düzenlediği kurultayda daha fazla göçmeni Alman vatandaşı olarak kazanmak istediklerini söyledi.

Kampanyanın hazırlıklarının sürdüğünü ifade eden Schneider, “Göçmen kökenli yurttaşlarımızın zaten kalben seçtikleri vatandaşlıklarını artık resmiyete dökmek istiyoruz. Onları artık bu ülkenin vatandaşları yani resmi Almanlar olarak görmek istiyoruz” dedi.

Bakan Schneider, şartları yerine getiren göçmenlere Alman vatandaşlığının avantajlarını anlatacaklarını belirterek, kampanya ile vatandaşlık başvurusunda bulunan göçmen sayısını artıracaklarını kaydetti.

LAGA DESTEKLEYECEK
Hükümetin vatandaşlık kampanyasını destekleyeceklerini belirten LAGA Başkanı Tayfun Keltek, ise 2000 yılı başlarında LAGA olarak benzer bir kampanya düzenlediklerini, eyalet genelinde Alman vatandaşlığını tercih eden göçmenlerin sayılarının artırılmasını sağladıklarını ifade etti.

Türkiye ve Uyum Araştırmaları Merkezi Vakfı (TAM) tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Almanya’daki göçmenlerin yüzde 81’i Alman vatandaşlığı için koşulları yerine getirseler de vatandaşlık başvurusunda bulunmayı düşünmüyor. Bu oran 10 yıl önce yüzde 50 civarındaydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!