Kahraman Türk soyguncuyu yakaladı

Güncelleme Tarihi:

Kahraman Türk soyguncuyu yakaladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2009 15:27

Döner büfesi işleten müşterilerine ayran ve yoğurt dağıtan Veli Bayır, gazete bayiindeki bıçaklı ve maskeli soyguncuyu etkisiz hale getirip polise teslim etti. Ayrancı Veli olarak tanınan Veli Bayır kahraman ilan edildi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın İngolstadt kentinde döner büfesi işleten müşterilerine ayran ve yoğurt dağıtan Veli Bayır gazete bayiindeki maskeli ve bıçaklı soyguncuyu etkisiz hale getirdi, sonra da soyguncuyu ayaklarından atkısıyla bağlayarak polise teslim etti. Çevrede Ayrancı Veli olarak tanınan Veli Bayır olayı şöyle anlattı: “İngolstadt’ta müşterilerime ayran ve yoğurt dağıtıyordum. Bir müşterimin büfesinin önünde arabayı park edip indim. Tam o sırada yandaki gazete bayiinden “imdat” sesleri geldi. Yardıma koşup içeri girdim. Maskeli ve eli bıçaklı soyguncuyla gözgöze geldim ve ani reaksiyonla iki yumruk attım. Neye uğradığını şaşıran soyguncu kaçmaya başladı. Ben de yardımcım Iraklı Rakan Yusuf’la peşinden koştuk. Yetişip arkadan bir yumruk daha atınca soyguncu yere düştü. Ben hemen ensesine oturup kollarını bacaklarımın arasına aldım. Yardımcım Yusuf da soyguncunun soygun esnasında maske olarak kullandığı kaşkolla ayaklarını bağladı. 15 dakika sonra polisler geldi ve polislere soyguncuyu teslim ettim.”


Kahraman oldu

Haberin Devamı

Ingolstadt’ta yerel gazeteler de olaya geniş yer vererek, Veli Bayır’ı kahraman ilan etti. Olay Ingolstadt’ın Shrannenstr. Sokağında oldu. Soyguncunun yüzünü kaşkolla maskelediği ve elindeki bıçağın da 33 cm boyunda kasap bıçağı olduğu bildirildi. Elinde eldiven ve güneş gözlükleriyle kendisini tamamen tanınmaz hale getiren soyguncunun 49 yaşında bir Alman olduğu belirlendi. Gazete bayii sahibi 53 yaşındaki Alman bayan, soyguncunun kendisini “ya para ya da ölüm” diye tehdit ettiğini ve kasadan 475 Euro parayı verdiğini, tam dükkandan çıkarken Veli Bayır’ın imdadına yetiştiğini anlattı. Tutuklanan soyguncunun işsiz olduğu ve 2 promil alkol bulunduğu tespit edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!