Kadınlardan erkek sanatçılara plaket

Güncelleme Tarihi:

Kadınlardan erkek sanatçılara plaket
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2011 12:29

İNGİLTERE’nin başkenti Londra’da kurulduğu günden bu yana kadınlara yönelik çalışmaları ve misyonuyla öne çıkan İngiltere Kadın Platformu’nun (İKP), aile içi şiddete karşı düzenlediği gecede ‘Şiddet suçtur, kabul edilemez’ mesajı verildi.

Haberin Devamı

Etkinlikte, Haringey Belediye Meclis Üyesi Nilgün Canver, IKP’ye başından bu yana yakın destek veren üç sanatçıya plaket verdi. Geceye katılan Nusret Gümüşboğa ile Burak Gülşen plaketlerini alırken, Londra Türk Radyom su (LTR) kurucularından Erkan Pastırmacıoğlu rahatızlığı nedeniyle geceye katılamadı. Pastırmacıoğlu’nun plaketi tenor Burak Gülşen’e verildi. Londra merkezinde Mehmet Kolçak’ın sahibi olduğu Antalya Restoran’da düzenlenen geceden elde edilecek gelirin, projenin devamı için kullanılacağı belirtildi.

Gecenin açılış konuşmasını yapan IKP’nin kurucusu ve proje sorumlusu Nilgün Yıldırım, 4 yılda çok yol aldıklarını, kadınlara renklerle terapi, mutluluk seminerleri, İngilizce dersleriyle yardım eli uzattıklarını, 300’e yakın kadına hizmet götürüp, onları evlerinden dışarı çıkarttıklarını söyledi. Yıldırım, aile içi şiddete karşı mücadeleyi IKP’ye ‘misyon’ edindiklerini vurgulayarak, kadın- erkek, herkesin ele ele vererek çağın sessiz suçuna karşı koymayı hedeflediklerini ifade etti.

Türkiye’den katılan Gümüşboğa ile tenor Gülşen, piyanist Derviş Küçük’ün müziği eşliğinde ayrı ayrı ve birlikte yaptıkları düet ile büyük ilgi gördüler. İkilinin Türk halk ve sanat müziğinden düzenledikleri düetleri büyük alkış aldı. Gece, halaylarla son buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!