Jet Fadıl icralık oldu

Güncelleme Tarihi:

Jet Fadıl icralık oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2011 18:23

ALMANYA’daki yeşil sermaye mağdurlarını sevindirecek önemli bir karar alındı.

Haberin Devamı

Büyükçekmece 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, Stuttgart Mahkemesi’nin Jetpa aleyhine verdiği kararın tanınmasına hükmetti. Buna göre mağdurlar, Mehmet Fadıl Akgündüz hakkında icra işlemleri başlatabilecek.

İCRA YOLUYLA TAHSİL
Büyükçekmece Mahkemesi’nde alınan kararın tüm mağdurlar için önemli bir gelişme olduğunu belirten Avukat Ümit Akça, bu kararla müvekkili A.A.’nın 1999 yılında Jetpa International Marketing ve Trading AG Şirketi’ne yatırdığı 35 bin Alman Markı’nı Mehmet Fadıl Akgündüz’den icra yolu ile tahsil edilmesinin önünün açıldığını ifade etti.

Akça, “Bu karar Almanya’da Mehmet Fadıl m Akgündüz’e karşı açtığı davayı kazanan tüm Jetpa mağdurları için örnek teşkil etmektedir. Bu kararın çıkmasında, daha önce Yargıtay 11. Dairesi’nin Yimpaş’a karşı vermiş olduğu karar etkili olmuştur” dedi.

Avukat Akça, 1996 yılında Frankfurt’ta Jetpa Holding’in 25 bine yakın insandan yaklaşık 500 Milyon Euro para topladığını belirtti. Jetpa Holding’in 1998’de Lichstenstein’de ikinci bir şirket kurduğunu belirten Akça, “Ortakların büyük çoğunluğu Lichtenstein’da kurulan Jetpa International Marketing and Trading A.G’ye ortak edilmişlerdir. Araştırmalarımıza göre hiçbir ticari faaliyeti olmayan bu şirketler 2001 yılında iflas etmişlerdir. Bu şirketin kuruluş amacı, ortaklarından Avrupa’da topladığı paraları, Türkiye’de Jetpa Holding altında faaliyet gösteren diğer şirketlerine aktarmaktır. Ancak ortaklar, Türkiye’deki şirketlere ortak gözükmemektedir. Bu yüzden ticari faaliyet amacı güdülmediği anlaşılmaktadır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!