JAPON TURİST CİNAYETİNDE ŞOK GELİŞME: ’ASLİ FAİL’ GÖZALTINDA

Güncelleme Tarihi:

JAPON TURİST CİNAYETİNDE ŞOK GELİŞME: ’ASLİ FAİL’ GÖZALTINDA
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2013 11:03

Nevşehir’in Göreme Beldesi’nde 22 yaşındaki Japon turist Mai Kuriharac’ın bıçaklanarak öldürülmesi, arkadaşı aynı yaştaki Hoshie Teramatsu’nun yaralanması olayının şüphelisi 24 yaşındaki Fatih U.’nun, cinayetin işlendiği saatlerde otomobilinin MOBESE tarafından görüntülenmesi sonucu yakalandığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Polis, ilk gün MOBESE kaydındaki kırmızı renkte otomobili ararken, yaralı Hoshie Terematsu, polisin kendisine gösterdiği emniyette suç kaydı olanların şüphelilerin fotoğraflarından Mustafa Volkan D.’yi teşhis etti. Bunun üzerine gözaltına alınan şüpheli Mustafa Volkan D. gözaltına altına alındı ve sorgusundan sonra sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Aramasına devam edilen MOBESE kaydındaki kırmızı renkteki 50 UN 017 plakalı otomobil dün saat 23.00 sıralarında çarşı merkezinde görüntü. Polis otomobili takibe aldı. Sürücü 24 yaşındaki Fatih U.’nun geldiği evinde arama yapan polisler, Japon turistlere ait eşyayı bulunca şüpheli Japon turist kadınlara kendisinin saldırdığını söyledi. Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusunda turistlere saldırı ve tecavüzü soğukkanlılıkla anlattığı öne sürülen şüpheli Fatih U., adliyeye sevk edildi. Şüpheli Fatih U.’nun bir baraj şantiyesinde iş makinelerinin tamir ve bakımı işince çalıştığı belirtildi.

Haberin Devamı

AVUKAT: AĞLAYARAK ’BENİ KURTAR’ DEDİ

Olayın şüphelisi olarak dün tutuklanan Mustafa Volkan D.’nin avukatı Nazmiye Erdoğan, şok gelişme ile ilgili olarak "Çok acı verici bir olay, müvekkilime hemen suçlu yaftası yapıştırıldı. Talebimizi yapacağız. Gerçi savcılıkta şu aşamada serbest kalması yönünde bir talepte bulunabilir" dedi.

Dün savcılık ifadesinden önce görüştüğü müvekkili Mustafa Volkan D.’nin kendisine "Abla ben kesinlikle böyle bir şey yapmadım" kurtarılması için yalvardığını belirten avukat Nazmiye Erdoğan, şunları söyledi:

"Savcılıkta ifadesine girdim, dosyayı bire bir inceledim. Sadece mağdurenin emin olmamakla birlikte bir teşhisi vardı. Onun dışında da dosyaya yansımış pek bir şey yoktu. Olayın şokuyla yapılmış olan bir teşhisin geçerli olamayacağını, yeniden teşhisin yapılmasını talep ettim. Bugün itibariyle de onun olmadığı yönünde bir gelişme olmuş. Bu teşhisin doğru olmadığını ben izah etmeme rağmen olayın Japon turistlere yapılmasından dolayı bir tutuklama olacağını biliyordum. Ama birkaç gün sonra bazı delillerin ortaya çıkmasıyla müvekkilimin serbest kalacağını da biliyordum. Serbest kalması için biz talebimizi yapacağız. Gerçi savcılığın da şu aşamada serbest kalması yönünde bir talebi olabilir. Çok acı verici bir olay. Ben çok üzüldüm. Ama tabi ki neyin olup neyin olmadığını netleşmesini bekledim. Japon halkının başı sağ olsun. Hakikaten Kapadokya’da böyle bir olayın gerçekleşmesi bölge açısından hoş olmadı ama benim müvekkilime hemen suçlu yaftası yapıştırıldı. Bu üzüntü verici bir durum. Böyle olaylarda duygusal davranmamak gerektiğini toplumun da bizim meslektaşlarımız da dahil öğrendiklerini düşünüyorum."

KIZILIRMAK’TA BIÇAK ARANDI

Haberin Devamı

Şüpheli Fatih U., ifadesinde cinayette kullandığı bıçağı Kızılırmak Nehri’ne attığını söyledi. Bunun üzerine bir polis ekibi Avanos yakınlarında söylenen yere giderek nehirde bıçak aradı.

Bu arada şüpheli Fatih U.’nun evinde yapılan aramada Japon turistlere ait yanmış pasaport ve diğer eşyanın yanında fotoğraf makineleri de bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!