İzmirli kızlar kardeş kent Bremen'e geldi

Güncelleme Tarihi:

İzmirli kızlar kardeş kent Bremene geldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2012 15:57

Bremen’de SPD Eyalet Milletvekili Ruken Aytaş’ın yöneticisi olduğu ve kızların kendilerini geliştirmeleri için çalışmalar yapan Fırtına Keçileri isimli derneğin konuğu olarak 11 İzmirli kız kardeş kent Bremen’e geldiler.

Haberin Devamı

ALMANYA Bremen'de kızların kendilerini geliştirmelerine destek verici çalışmalar yapan Fırtına Keçileri isimli derneğin "Lilith ve Havva“ isimli projesi çerçevesinde İzmir'den 11 kız ve eğitici Bremen’e geldiler. Bremen Havalimanı'nda Ruken Aytaş tarafından karşılanan Buca Belediye görevlisi Yıldız Yılmaz başkanlığındaki heyet, Weser Nehri kenarında bir otele yerleşti.

"Birbirimizden ne öğrenebiliriz“
Geçen yıl kendilerinin bir grup genç kızlarla İzmir'e gittiklerini söyleyen SPD Eyalet Milletvekili Ruken Aytaş,

"İzmir'de gördüğümüz misafirperverliği ve yaptığımız önemli görüşmelerin ardından kardeşlerimizi Bremen'e davet ettik. 1 Ağustos'a kadar sürecek ziyaret kapsamında Bremen'de kadınlara yönelik çalışmalar yapan kurumları, dernekleri ve belediye birimleri gezip bilgi alacağız. Yaptığımız bu çalışmaların amacı, genç kızlarımızın yaşadıkları ve özellikle kız-kadın olmanın beraberinde getirdiği sorunları elealıp, çözüm yolları üretmek. Aynı zamanda iki ülke insanlarının birbirlerine bakış açılarını işlemek ve önyargılardan doğan yanlışları işleyerek dostlukları güçlendirmek istiyoruz. Birbirimizden ne öğrebiliriz, nasıl uygularız bunları detaylı olarak görüşeceğiz. Dolayısıyla bu çalıymaya destek veren buca Belediye Başkanı Ercan Tative Bremen ayağı organizesinde büyük emeği geçen Kathrin Jahn'a başta olmak üzere tüm emeğe geçenlere teşekküar etmek istiyorum“ dedi.

Berlin ve Kassel gezileri
Bremen'in kardeş kenti İzmir'den gelen heyetle Berlin ve Kassel kentlerine günlük gezi de yapacaklarını ifade eden Aytaş, "Berlin'de Federal Parlamento'yu gezip, Türk kökenli siyasetçilerle görüşeceğiz. İzmirli heyeti havaalanında karşılamaya Bremen-İzmir Kardeş Kent Derneği Başkanı Barbara Wullf'da geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!