İzmirli iş insanlarının Londra çıkarması

Güncelleme Tarihi:

İzmirli iş insanlarının Londra çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2023 11:36

Londra’da, İzmir Ticaret Odası’nda (İZTO) gıda sektöründe hizmet veren üye 10 firmadan 15 temsilci, toplam 140 iş görüşmesi gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

BU bağlamda İzmirli firmalar, zeytinyağından turşu ve turşu çeşitlerine, makarnadan vegan ve glutensiz ürünlere, kurutulmuş meyve ve sebzeden esans yağlara kadar pek çok ürünü İngiltere pazarında tanıttı. İZTO’ya üye 10 proje firmasından 15 temsilcinin katıldığı organizasyona, İZTO 11. Gıda İmalat ve Toptan Ticaret Grubu Meslek Komitesi Üyeleri Bülent Dinçkal ve Müfit Yılmaz, Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzmanı Dilara Zümreoğlu Tek, İZTO Araştırma ve Geliştirme Uzmanı Şebnem Özkan ve İzmir Ticaret Odası Proje Görevlisi Sevim Güngörürler eşlik etti.

İzmirli iş insanlarının Londra çıkarması
HEYETTEN BÜYÜKELÇİ ZİYARETİ
Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş’ı ziyaret eden heyete, Ticaret Başmüşaviri Devlet Selim Paslı ile Birinci Katip Hande Sevinç Apakan eşlik etti. Büyükelçi Ertaş’ın İngiltere-Türkiye siyasi ve ekonomik ilişkileri hakkında bilgi verdiği ziyarette, İngiltere ile yürütülen serbest ticaret anlaşması görüşmelerinde ülkemiz açısından stratejik önem taşıyan tarım ve gıda sektörlerine öncelik verilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. İzmir Ticaret Odası heyeti, temasları kapsamında İngiltere’de yerleşik Türk işletmecilere ait firmalarını ziyaret etti ve Avrupa Türk Markalar Birliği (ATMB) yönetimi ile bir araya geldi. Aytaç ve Gama ile Gima UK merkezini ziyaret eden iş insanları, İngiltere pazarında Türkiye çıkışlı gıda ürünlerinin yeri hakkında ayrıntılı bilgi edindi.
İzmirli iş insanlarının Londra çıkarması
İZMİR HEYETİ KÖKER’LE GÖRÜŞTÜ
Aynı zamanda ATMB Başkanı olan Gima Gıda CEO’su Vehbi Keleş’in yurt dışı seyahatinde sebebiyle hazır bulunamadığı toplantıda, ATMB Genel Sekreteri Mustafa Köker’le görüşen İzmir heyeti, görüşmede, iki ülke arasındaki potansiyel yatırım imkânları ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine ilişkin görüş ve öneriler paylaşıldı. Her iki kurum arasında temasların geliştirilmesi yönünde görüş birliğine varıldı. Heyet, daha sonra TÜSİAD Birleşik Krallık Temsilcisi Dr. Hasan Turunç ile bir araya geldi. Turunç, özellikle markalaşma konusunda atılması gereken adımlara vurgu yaptı. İtalya’nın düzenlediği zeytinyağı turlarının benzerinin Türkiye’de hayata geçirilmesinin bu sektörde markalaşılmasına fayda sağlayacağı ifade edildi.
İzmirli iş insanlarının Londra çıkarması

İzmirli iş insanlarının Londra çıkarması


 

 

BAKMADAN GEÇME!