İYİ Parti Avrupa’da yerel ve 2028 seçimlerinin startını verdi

Güncelleme Tarihi:

İYİ Parti Avrupa’da yerel ve 2028 seçimlerinin startını verdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2023 11:23

Almanya’nın Ulm kentindeki yapılan İYİ Parti çalıştayına, dünyanın çeşitli ülkelerinden temsilcileri ve parti üyeleri katıldı.

Haberin Devamı

İYİ Parti Türkiye’deki yerel seçimler ile 2028 yılında yapılacak seçimlerin Avrupa startını Almanya’nın Ulm kentindeki çalıştayda verdi. Dünyanın çeşitli kesimlerinden parti temsilcileri ve üyelerinin katıldığı çalıştayda bir konuşma yapan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı Ayyüce Türkeş Taş, Avrupa’daki Türklerin 14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine katılımlarına vurgu yaparak, “Geçtiğimiz seçimlerden çeşitli dersler çıkardık. Dolayısıyla yaklaşan yerel seçimlere İYİ Parti gururla tek başına girecektir ve bir önceki seçimden daha büyük bir seçim başarısına ulaşacaktır” dedi.

İYİ Parti Avrupa’da yerel ve 2028 seçimlerinin startını verdi
Egemen Taş, Ayyüce Türkeş Taş, Selçuk Han, Metin Yılmaz (soldan sağa)

Haberin Devamı

‘YEREL SEÇİM AYRI BİR ÖNEM TAŞIYOR’
İYİ Parti Adana milletvekili olan Ayyüce Türkeş Taş, “Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener beni İYİ Parti Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanlığı’na atadığı için ayrıca çok mutluyum. Çünkü rahmetli babam Alparslan Türkeş ile dava arkadaşlığı yapmış ve şu an partimize destek vermeye devam eden büyüklerim, ablalarım ve bacılarım ile burada tekrar bir araya gelmekten sonsuz onur duyuyorum” diye konuştu. “Yaklaşan yerel seçimler bizim için ayrı bir önem taşıyor” derken, “Ayrıca 2028 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine şimdiden hazırlanmaya başladığımızı bugün buradan ilan ediyorum” açıklamasında bulundu. Ayyüce Türkeş Taş ayrıca, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde Türk vatandaşların verdikleri oyların İYİ Parti’ye yansımalarının da irdeleneceğini belirtirken, ileride organize edilecek çalıştaylar ile bunu sürekli olarak gündemde tutacaklarını da vurguladı.

İYİ Parti Avrupa’da yerel ve 2028 seçimlerinin startını verdi
ANA DİLDE EĞİTİM, ÇİFTE VATANDAŞLIK...
Çalıştaya katılan İYİ Parti temsilcileri ve üyeleri de geldikleri ülkelerde yaşayan Türklerin çeşitli sorunlarını ve beklentilerini dile getirip, çözüm yolları ile ilgili görüşlerini de belirttiler. Çalıştayda öne çıkan ana başlıklar kısaca ana dilde eğitim, çifte vatandaşlık, azınlık hakları, Avrupa’daki siyasi partilere Türkiye kökenlilerin katılımı, gizli ve açık asimilasyon ve alınması gereken önlemler üzerinde duruldu. Almanya’nın Ulm kentindeki çalıştayın sonuç bildirgesinde, çalışma gurupları oluşturulmasına ve tüm yurtdışı birimlerinin koordineli bir biçimde çalışmalarına da karar verildi.

 

 

BAKMADAN GEÇME!