İyi ki yeniden doğdun Cavit

Güncelleme Tarihi:

İyi ki yeniden doğdun Cavit
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2013 10:45

Berlin Charite Hastanesi’nde kalp nakli olan minik Cavit, üçüncü yaş gününü hastane odasında kutladı.

Haberin Devamı

BERLİN Charite Hastanesi’nde kalp nakli olan Cavit Merkit, doğum gününü hastane odasında kutladı. Doğum gününü hastane personeli ve annesiyle kutlayan minik Cavit, üç yaşına girdi. Cavit’e yeni giysiler alındı, yepyeni bir ayakkabı giydi; iki hafta önce makinelere bağlı şekilde belki de ölümü bekleyen Cavit gitti, adeta yeniden doğan bir Cavit geldi.

CHARİTE YAŞAM VERDİ
Oğlunun hayatta kalmasının Charite Hastanesi doktorları sayesinde olduğunu söyleyen anne Sevinç Merkit “bana önce umut ardından da oğluma yaşam verdiler. Cavit’imin bu günleri görmesi için çok dua ettim. Dördüncü yaşını ise inşallah yuvada arkadaşlarıyla birlikte kutlayacağız” dedi.

KALP NAKLİ OLDU
Braunschweig’da dünyaya gelen Cavit Merkit, kalp yetmezliği teşhisi kondu. Braunschweig ve Hannover’deki doktorlar yüzde 14 kapasiteyle kalbi çalışan Cavit için yapacakları bir şey olmadığını söyledi. Bunun üzerine anne Sevinç Merkit, Charite Hastanesi’ne başvurdu. Hastanedeki doktorlar, kalp nakli yapılması durumunda Cavit’in yaşayacağını söyleyerek küçük çocuğu Berlin’e davet etti. Yaklaşık 22 ay kalp nakli bekleyen Cavit’e 23 Ekim’de başarılı bir operasyonla iki yaşında bir bebeğin kalbi Cavit’e nakledildi. Cavit, bir süre daha hastanede tedavi gördükten sonra evine gidebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!