İsyan ettiler

Güncelleme Tarihi:

İsyan ettiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2009 10:12

Berlin'de Tegel Havaalanı yönetimi, taksilerin yıllık 70 Euro olan alana giriş ücretini 1200 Euro'ya kadar yükseltmek istemesi taksi sahiplerini ve şoförleri isyan ettirdi.

Haberin Devamı

BERLİN'de Havaalanı yönetimi alanda yolcu alan taksilerden yıllık 70 Euro'luk ücreti artırmak istemesi taksi derneklerine, taksi sahiplerine ve şoförlerine isyan ettirdi. Almanya Taksiler Birliği'nin Berlin Eyalet Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ertan Uçar “Havaalanı yönetimi yıllık 70 Euro olan ücreti yerine her alana geldiğimizde 50 Cent almak istiyor. Bu da yıllık yaklaşık bin 200 Euro yapar. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Havaalanı yönetimi taksicilerin sırtında yılda 3 milyon Euro daha fazla para kazanmak istiyor” dedi.

Türk taksiciler

Berlin'de eylem planı hazırlamak için toplantılar yaptıklarını söyleyen Uçar “Kentte yaklaşık 7 bin taksi, 14 bin de şoför var. Taksilerin yarısı Türk işletmelere ait, Şoförlerin de yüzde 60'ı Türk. Biz Tegel Havalanı Yönetimi'nin taksicilerin parasına göz dikmesine izin vermeyeceğiz. Eylem planı hazırlıyoruz. İlk eylemimizi de 15 Haziran'da Brandenburg Tor'da gerçekleştireceğiz. Kentte sesimizi duyuracağız. Taksicilerin sahipsiz olmadığını göstereceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!