İsviçre'de futbolda tribün dehşeti

Güncelleme Tarihi:

İsviçrede futbolda tribün dehşeti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2008 13:23

Haziran ayında yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonasına Avusturya ile birlikte ev sahipliği yapacak olan İsviçre'de futbolda holigan dehşeti yaşandı.

Haberin Devamı

AVRUPA Futbol sampiyonasına Haziran ayında Avusturya ile birlikte ev sahipliği yapacak olan İsviçre`de tribün terörü yaşanıyor. Hafta sonu şampiyonluk adaylarından Basel ile FC Zürih arasında oynanan lig maçında Basel 1-0 öne geçince tribünler karıştı. Yüzlerce Zürih takımı taraftarı önce içeriye gizlice soktukları meşaleleri yaktılar. Daha sonra bu meşaleleri alt tribünde bulunan Basel taraftarlarına atan Zürih`li holiganlar karşılaşmanın durmasınada yol açti. Bu arada 2 kişi ceşitli yerlerinden yaralandı.

MAÇ SONRASI DA OLAYLAR DEVAM ETTİ

Basel takımının 4-0 kazandığı maç sonrasında da olayların devam ettiği azgın Zürih taraftarlarının polisle çatışmaya girdiği belirtildi. Görgü tanıkları İsviçre polisinin olaylara müdahalesinin tamamen amatörce olduğu ve tam bir kaos yaşandığı belirtti. Basel`da yaşanan olaylar sonrasında 45 kişinin yaralandığı bildirilirken, 12 kişininde gözaltına alındığı belirtildi.

İKİ YIL ÖNCESİNİN İNTİKAMI

Haberin Devamı

Basel ve Zürih takımı taraftarları 2006 yılında da olay çıkarmışlardı. O zaman şampiyonluk mücadelesi veren iki takım son haftada yine Basel`ın sahasında karşı karşıya gelmişti. Bu maçı kazanan Zürih şampiyon olmuştu. Maç sonrasında bu defa Basel taraftarları Zürih`in galibiyet golünü atan Filipescu`ya ve Zürih`li taraftarlara saldırmıştı. Cuma akşami yaşananların Zürih`li taraftarların intikam girişimi olduğu ileri sürüldü.

BERN'DE DE OLAYLAR ÇIKTI

İsviçre liginde Hakan Yakın ve Baykal Kulaksızoğlu`nun takımı olan ve şampiyonluk kovalayan Young Boys Bern`de kendi sahasında 3-1 kaybedince taraftarları olay çıkardı. İki takım taraftarları arasında çıkan kavgaya polis göz yaşartıcı bomba ve plastik mermiyle müdahele etti.

Bülent VEZNİKLİ / İSVİÇRE

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!