İsviçre vinyetine zam yolda

Güncelleme Tarihi:

İsviçre vinyetine zam yolda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2010 10:45

İsviçre’de sadece yıllık olan otoban ücretine yüzde 150 zam yapılacağı bildirildi. Şimdi yılda 40 frank (28.16 Euro) olan otoban vinyetinin 100 franka (70.39 Euro) çıkması planlanıyor.

Haberin Devamı

İsviçre’de otoban ücretine fahiş zam yolda. Sadece yıllık satılan ve şimdi 40 frank olan (28.16 Euro) otoban vinyetine yüzde 150 zam yapılacağı ve yıllık vinyetin 100 frank (70.39 Euro) olacağı bildirildi. “Basler Zeitung” gazetesi yıllık vinyet ücretinin 100 franka çıkarılmasını öngören önergenin yakında mecliste görüşüleceğini yazdı.

Yol çalışmaları için


Yol yapımında paraya ihtiyaç bulunduğu, bu nedenle otoban ücretlerine zammın gündeme geldiği kaydedildi. İsviçre’de sadece yıllık vinyet satılıyor. İsviçre otobanını bir günlüğüne bile olsa kullanan sürücüler bir yıllık vinyet almak zorunda. Vinyetsiz yakalanan sürücüden 100 frank para cezası kesiliyor. Ancak para cezasının 200 franka çıkarılması karara bağlandı ve uygulamanın yakında başlayacağı açıklandı.

Aylık olsun

Hıristiyan Halk Partisi (CVP) milletvekili Urs Hany, yıllık vinyetin yanında aylık vinyetin de uygulamaya konulmasını talep etti. CVP’li Zürih milletvekili Hany, aylık vinyet ücreti olarak 50 frank önerdi. Gümrük yetkililerinin açıklamasına göre isviçre otobanları için vinyet satışının yüzde 40’ı yabancı plakalı araçlara yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!