İsviçre bu seks skandalını konuşuyor

Güncelleme Tarihi:

İsviçre bu seks skandalını konuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2015 09:00

İsviçre, Zug Kantonu'nda yabancı karşıtı politikacıyla Yeşillerli kadın politikacı arasında restaurantta yaşanan seks skandalını konuşuyor.

Haberin Devamı

ERKEK politikacı sağ popülist ve yabancı karşıtı SVP'li Markus Hürlimann, kadın ise Yeşillerli Jolanda Spiess Hegglin. SVP Kanton Teşkilatı Başkanı Hürlimann 40, Yeşillerli kanton üyesi Spiess Hegglin ise 34 yaşında. İki politikacı arasında bir kutlamada restaurantta yaşanan ateşli seks skandalı henüz tüm yanlarıyla açıklığa kavuşmuş değil. Her gün ortaya yeni bir detay çıkıyor.

NASIL

Olay Aralık ayı sonularında yeni seçilen Kanton hükümet Başkanı kutlamasında yaşanıyor. İçki su gibi akıyor. Zug kanton konseyinin Yeşillerli kadın üyesi Jolanda Spiess Hegglin ile SVP'li Markus Hürlimann, Schiff adlı restaurantta alkolün de etkisiyle uluorta sarılıp öpüşmeye başlıyor. Die Woche gazetesinin ortaya çıkardığı yeni detaylara göre ikili bir süre sonra restaurantın üst katına çıkıyor. Bir tanık ikilinin elbiselerini buluyor. Hürlimann soyunurken, seviştikleri masadan düşüyor. Bazı yerleri yaralanıyor. Yeşillerli Jolanda Spiess Hegglin de masadan düşüyor.

BİRLİKTE TAKSİ

Cinsel ilişkiden sonra ikili bir taksiye binerek, restauranttan ayrılıyor. Hürlimann önce Yeşillerli meslektaşını evine bırakıyor. Die Woche gazetesi Yeşillerli kadın politikacının evde kendisini karşılayan eşinin olayı anlaması için fazla fantaziye ihtiyacı kalmadığını yazıyor.

BUNDAN SONRA

Asıl skandal ertesi gün başlıyor. Yeşillerli kadın politikacı kendi deyimiyle sabah uyandığında kasıklarında sancı hissediyor ve Zug Kanton hastanesine gidiyor. İçkisine K.o bayıltıcı damlası katıldığı iddiasını gündeme getiriyor. Kan ve idrar tahlili yapılıyor. Yeşillerli Spiess Hegglin hastanede muayeneden geçerken, SVP'li Hürlimann kendisini telefonla arıyor. Telefon konuşmasının içeriği gizli tutuluyor. Kan ve idrar tahlilinde bayıltıcı madde bulunmuyor. Yeşillerli konsey üyesi Spiess Hegglin, kendisinin tacize uğradığı iddiasını gündeme getiriyor ve Hürlimann tutuklanıyor. Hürlimann ise bunu siyasi kariyerine zarar vermek için düzenlenmiş bir entrika olarak görüyor.

KARŞILIKLI

Tekrar serbest bırakılan Hürlimann, aralarında geçen olayı “iki yetişkin kişi arasında bir kısa devre ilişkisi” olarak niteliyor. Hürlimann, çok içki içildiğini, öpüşme ve sarılmalar olduğunu söylüyor, ancak daha öteye gidildiğini hatırlamıyor. Yeşillerli politikacı Spiees Hegglin ise Hürlimann'ın kendisini hastanede aradığında aralarında cinsel ilişki geçtiğini bizzat söylediğini savunuyor. İsviçre kamuoyu bu skandalın nasıl sonuçlanacağını merakla takip ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!