İsveç'te Türk Kültür Evi için el sıkışıldı

Güncelleme Tarihi:

İsveçte Türk Kültür Evi için el sıkışıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2008 11:00

İsveç'teki 3 büyük Türk federasyonunun da desteği sağlanarak Umut Eğitim ve Sağlık Yardım Vakfı'nın öncülüğünde Türk Kültür Evi'nin kurulması için çalışma grubu oluşturuldu.

Haberin Devamı

İsveç’teki tüm örgütlerin işbirliğinde Türk Kültür Evi kurulması için yapılan bir dizi görüşmeler sonucunda 19 kuruluştan birer görevli belirlenerek, bir çalışma grubu oluşturuldu. Böylece bir Türk Kütür Evi kurulması için ilk ciddi adım atılmış oldu. İsveç’teki Türk örgütlerinin hepsinin katılımıyla Türk Kültür Evi’nin kurulması için Türk örgütlerinin liderleriyle görüşmeler yaparak zemin arayan Umut Eğitim ve Sağlık Yardım Vakfı Başkanı M. Erkan Giray, sonunda ortak bir toplantı yaparak kuruluş için start verildi. İsveç Türk Federasyonu (STRF) Başkanı Ahmet Önal, İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu (İTİDF) Başkanı Hasan Dölek ve Türk Gençlik Federasyonu (TUF) Başkanı Selçuk Ünlü de da bu oluşuma destek verdi.

Nasıl bir kültür evi olacak?

İsveç’teki Türk örgüt temsilcilerinden oluşan 19 kişilik grubu İsveç’te kurulması hedeflenen Türk Kültür Evi’nin yapılanması konusunda Türk Kültür Evi’nin içinin doldurulması konusu başta olmak üzere hukuki ve ekonomik konuları da kapsayacak konularda bir çalışma yapması için görevlendirildi. Çalışma grubunun "Türk Kültür Evi’nin kendine ait bir mülk satın alınarak mı yoksa kiralık bir yer sağlanarak mı, ve bu yerin Stockholm merkezin de mi yoksa Stockholm yakınlarında mı olması" konusunda çalışma yapacağı belirtildi.

Hangi örgütler var

İsveç Türk İşçi Dernekleri Federasyonu, İsveç Türk Federasyonu, Türk Sanat Müziği Derneği, Türk İsveç Tiyatro Derneği, Çok Kültürlü Anadolu Derneği, İsveç Türk Dostluk Derneği, Anadolu Sanat ve Kültür Merkezi, Fenerbahçeliler Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Stockholm Türk Aile Derneği, İsveç Türk Düşünce ve Kültür Derneği, İsveç İstanbul Dostlar Derneği, Türk Gençlik Federasyonu, İsveç Türk Ulusal Kadın Federasyonu, Türk Kadın Federasyonu, Kulu Gelişim Vakfı, İsveç Beşiktaşlılar Derneği, Rinkeby Türk Gençlik Derneği, Umut Eğitim ve Sağlık Yardım Vakfı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!