İsveç'te tek ses

Güncelleme Tarihi:

İsveçte tek ses
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2010 11:58

İsveç Türkiye Düşünce Kültür Derneği, diğer Türk örgütlerini de yanına çekerek geleceğe yönelik politikaları masaya yatırdı.


İSVEÇ
Türkiye Düşünce Kültür Derneği üyeleri "Serbest Kürsü" toplantıları ile yaşanılan ülkede izlenecek ortak politikayı tartışmaya açtı. Yeni oluşturulan platformla Türkiye ve İsveç'e yönelik yararlı çalışmalar irdeleneck. İsveç Türkiye Düşünce Kültür Derneği Başkanı Abdullah Gürgün’ün öncülüğünde başlayan toplantılara İsveç’te örgütlü diğer Türk dernek ve federasyonları da oluşuma destek veriyorlar. Başkan Abdullah Gürgün, ”İsveç’teki siyasi partileri kandırarak kararlar alanların oyunlarını bozacağız. Artık sessiz kalmayacağız” dedi. İsveç’teki yazılı ve görsel basın ile daha yakın ilişki kurarak Türkiye ve Türkler hakkında var olan önyargıları yıkmak için gayret sarf edeceklerini söyleyen Gürgün, "İsveç'teki siyasi partilere güç olduğumuzu göstericiğiz" dedi.

HALKA GİTTİKÇE BÜYÜYOR
İsveç Türkiye Düşünce Kültür Derneği’nin inisiyatif aldığı toplantılara şimdiye kadara katılarak destek veren Türk örgütleri arasında İsveç Türk Gençlik Federasyonu, Umut Vakfı, Akademisyenler Derneği, İsveç Atatürk ve Düşünce Derneği bulunuyor. İsveç Türkiye Düşünce Kültür Derneği Başkanı Abdullah Gürgün, küçük bir grupla başlattıkları çalışma toplantılarına desteğin artarak sürmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

TÜRK ÖRGÜTLERİNE GİDİLECEK
Bütün örgütleri içerisine alacak şekilde tek elden bu çalışmaları götürülmesinin benimsendiği toplantıda önümüzdeki günlerde İsveç’te örgütlü Türk federasyonlarına giderek bu stratejinin uygulanması da kararlaştırıldı. Toplantıda görüşülen öneriler arasında, İsveç’teki Türkler'in kendi aralarında bir birlik oluşturması halinde sağlanacak faydalar da ele alındı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!