İsveçli Bakan Erik Ullenhag'tan Türklere çağrı

Güncelleme Tarihi:

İsveçli Bakan Erik Ullenhagtan Türklere çağrı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2014 13:10

İsveç Entegrasyon Bakanı Erik Ullenhag, "Ülkemde yaşayan Türkiye vatandaşlarının, İsveç'te kalmaya devam etmelerini diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

İsveç Entegrasyon Bakanı Erik Ullenhag, Konya'nın Kulu ilçesinde fahri konsolosluğun açılışına katıldı. Kulu Belediyesindeki açılış töreninde, İsveç'te yaşayan Kululuların ülkesine yaptığı katkılardan dolayı Türkiye ziyareti kapsamında bu ilçeyi de görmek istediğini ifade eden Ullenhag, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ullenhag, 1960'lı yıllarda Kulu'dan ülkesine göç edenlerin, İsveç'in refahına katkı sağladığına dikkati çekerek, "Buradan ülkemize gelenlerin, İsveç'in daha iyi ve zengin bir ülke olmasına katkıları olmuştur. Herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Ülkemde yaşayan Türkiye vatandaşlarının, İsveç'te kalmaya devam etmelerini diliyorum. Türkiye ile İsveç'in tarihte var olan bağlarının daha da kuvvetlenmesini sağlasınlar" diye konuştu.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru da ilçede fahri konsolosluğun açılmasının anlamlı olduğunu vurguladı. Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) sürecinde İsveç ile özel ilişkileri olduğunu anlatan Koru, şunları kaydetti: "AB sürecinde çeşitli zorluklar yaşıyoruz. Ama İsveç bugüne kadar bu süreçte hep siyasi ve ekonomik destek verdi. Bugün de bu destek devam ediyor. 'Özel ilişkiler dedim' çünkü, İsveç, Brezilya ve Türkiye dışişleri bakanlıkları kendi aralarında üçlü bir mekanizma oluşturdu. Belli aralıklarla bir araya gelinip dünya konuları görüşülüyor. Türkiye'nin AB süreci değerlendiriliyor."

Türkiye'ye gelen İsveçli turist sayısında son yıllarda önemli artış yaşandığına işaret eden Koru, "Yılda 600 bin İsveçli turisti ağırlıyoruz. Ülkemizin çeşitli bölgelerini geziyorlar, tanımaya çalışıyorlar. Bu konsolosluklar da iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendiren kurumlardır. Dolayısıyla fahri konsoloslarımız daha fazla turistin ülkemize gelmesini sağlamalı" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!