İsveç Kralı tahta geçişinin 40'ncı yılını halkıyla kutladı

Güncelleme Tarihi:

İsveç Kralı tahta geçişinin 40ncı yılını halkıyla kutladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2013 16:03

İSVEÇ Kralı Carl Gustaf tahta geçişinin 40'ıncı yılını Drotningsholm şatosunun avlusunda halkının arasında eşi Kraliçe Silvia ile dans ederek kutladı.

Haberin Devamı

Önce balkona çıkarak halkını selamlayan kral Gustaf halkına "hoş geldiniz müziğin zevkini çıkarın" deyip kadehini kaldırdıktan sonra aşağıda bekleyen halkın arasına inerek çalan müziğin eşliğinde eşini dansa davet etti. Oldukça neşeli ve mutlu görünen Kral Gustaf henüz tahtan çekilmek için erken olduğunu söyledi.

Hakkında çıkan dedikodulara inat, Kraliçe Silvia ile dans ederek, eşini ne kadar çok sevdiğini halkına gösteren Kral Carl Gustaf, İsveç Radyosu SR'ye yaptığı açıklamada "tahtı kızım Victoria'ya bırakmayı henüz düşünmüyorum, her şey sağlığımın nasıl gittiğine bağlı. Şu anda sağlığım iyi olduğuna göre Victoria tahta geçmek için bir süre daha bekleyecek demektir" dedi.

Şatoda gece geç saatlere kadar süren kutlamalarda, orkestralar sahne aldı, samba grupları kıvrak dansları ve müzikleri ile ve halk dansları ekipleri de milli giysileri içinde gösteriler sundular.

Haberin Devamı

Şatonun avlusunu dolduran binlerce İsveçli ve turist eğlenceye doydu. Diğer ülkelerden gelen kraliyet ailesi mensuplarıyla da çeşitli kutlama programlarına katılan Kral Gustaf'ın 40'ıncı yılı nedeniyle resim ve yazılarla hayatını anlatan bir sergi açıldı. 30 Nisan 1946 doğumlu Kral Gustaf, 15 Eylül 1973 tarihinde henüz 27 yaşında iken kral oldu. 19 Haziran 1976 tarihinde de Silvia ile evlendi. Spor araba, hız ve kadınlara düşkünlüğü ile bilinen Kral Gustaf, geçtiğimiz yıl bir striptiz barda çekildiği iddia edilen resimlerle yeni bir skandal yaşamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!