İstimlak mağduru emeklinin isyanı

Güncelleme Tarihi:

İstimlak mağduru emeklinin isyanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2010 14:13

Kırıkkale'deki arsası istimlak edilen, ancak bugüne kadar parasını alamayan emekli Osman Özdemir "40 yıl çalıştım. Şimdi muhtaç duruma düştüm" diye konuştu.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti'ndeki Gevelsberg kasabasında yaşayan ve Türkiye'deki arsası yüzünden kalp hastası olduğunu söyleyen emekli Osman Özdemir (74), 1966 yılında memleketi Kırıkkale'de aldığı bin 950 metrekarelik arsanın, 1973'te belediye tarafından istimlak edildiğini, ancak o günden beri kendisine para ödenmediğini iddia etti.

Arsasından geriye 660 metrekare kaldığını açıklayan Özdemir, “Devlette, paramız kalmaz dedik. Ancak mağduriyetim bununla da kalmadı” diye Özdemir, 80'li yıllarda yeni bir arsa daha satın aldığını, ancak burada da belediyenin 1990 yılında yeni tapu tanzim ettiğini söyledi. Asıl sorununun bununla başladığını açıklayan dertli emekli, sözlerine şöyle devam etti: “Her şey yolunda derken, bir de baktım ki, arsa müşterekmiş. İmarı olmasına rağmen benim arsamın bir kısmında başka birinin binası bulunduğunu öğrendim. Belediyeye başvurdum, geri çevirdiler. Mahkemeye başvurdum. Mahkeme aramızda anlaşmamıza karar kıldı. Ancak karşı taraf yanaşmıyor. Üzerinde bina var diye arsayı da satamıyorum.” Özdemir, “Çalmadık kapı bırakmadım. Adalet Bakanlığı'ndan, Başbakanlık'a hatta Cumhurbaşkanı'na yazdım. Şimdiye kadar başvurduğum tüm kurumlar arsanın benim olduğunu söylüyor, fakat mağduriyetimi gideren yok” diye sitem etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!