İstiklal Marşı’nı en güzel okuyanlara ödül!

Güncelleme Tarihi:

İstiklal Marşı’nı en güzel okuyanlara ödül
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2023 15:42

Stuttgart Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Mustafa Yanmaz ve Okul Aile Birliği’nin destekleriyle, İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü kapsamında İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması düzenlendi. Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Württemberg eyaletinde, Stuttgart Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Mustafa Yanmaz’ın desteğiyle İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması düzenlendi. Türkçe ve Türk Kültür dersine giren tüm öğrenciler 3 kategoride yarışmaya katıldılar. Birinci kategoride 1. ve 2. sınıflar, İstiklal Marşı’nın ilk 2 kıtasını ezbere güzel okuma, ikinci kategoride 3. ve 4. sınıflar, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere güzel okuma, üçüncü kategoride ise 5. ve 9. sınıflar, yine İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere güzel okumak için yarıştılar.

İstiklal Marşı’nı en güzel okuyanlara ödül

DUYGULU ANLAR YAŞANDI
Ön eleme sonrası seçilen öğrenciler yarışma finalinde yeteneklerini sergileyerek yarışmanın sonucunu belirlediler. Yarışmaya katılan öğrenciler jüri karşısında İstiklal Marşı’nın tamamını ezbere okuyarak, en yüksek puanı almak için yarıştı. Zaman zaman coşkulu, zaman zaman da duygusal anlar yaşandığı yarışmada, her bir öğrenci birbirinden güzel etkili performans gösterdi. Stuttgart Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Mustafa Yanmaz, coşkuyla okudukları İstiklal Marşı’ndan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması finali sonucunda, birinci kategoride, Batuhan Eyüp, Elif Bade Güzel ve Elif Mila Mutlu, ikinci kategoride Elif Dua Akdeniz, Suna Mina Karakaş ve Asya Tekeli, üçüncü kategoride ise Selim Akıllı, Ülkü Rana Yıldırım ve Asya Yağış dereceye girerek ödüllendirildi. Yanmaz, “Yarışmaya katılan öğrencileri gönülden kutlar emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletirim” dedi.

Haberin Devamı

İstiklal Marşı’nı en güzel okuyanlara ödül

İstiklal Marşı’nı en güzel okuyanlara ödül

İstiklal Marşı’nı en güzel okuyanlara ödül

BAKMADAN GEÇME!