İstihbaratın kibiri büyüttü

Güncelleme Tarihi:

İstihbaratın kibiri büyüttü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2012 14:28

Almanya’da Federal Meclis SPD milletvekili ve NSU Meclis Araştırma Komisyonu ombudsmanı Dr. Eva Högl ile gazeteci Hans Leyendecker ‘NSU ve Anayasayı Koruma Teşkilatı’ konulu sempozyuma katıldı.

Haberin Devamı

Avukat Mustafa Kaplan’ın sunduğu sempozyumda Högl, NSU Meclis Araştırma Komisyonu’nun edindiği bilgileri anlatırken, Leyendecker araştırmalarını ve medyanın NSU sürecini nasıl izlediğini aktardı. Yapılan araştırmalar kapsamında elde edilen en belirgin sonuçlardan birinin güvenlik birimlerinin aralarında bir iletişim kopukluğunun tespit edildiğini belirten Högl, “Bunun başlıca sebeplerinden birinin ise kibir olduğu ortaya çıktı. Bunun yanı sıra yıllarca sürdürülen soruşturmaların yabancı düşmanlığına dair hiç denecek kadar az odaklandığını tespit ettik” diye konuştu.

IRKÇILARI DESTEKLEDİK

Hans Leyendecker ise seri cinayetlerin aşırı sağ temelli olduğunu öğrendiğinde araştırma yapmaya başladığını belirterek şunları söyledi: “O zamanlar hepimiz Türklerin kendi aralındaki çatışmadan yola çıkıyorduk. Basın genel anlamda asılsız haberler yayınladı. Sadece bununla sınırlı değil, toplum olarak ırkçıların bu suçları işlemiş olabileceklerine ihtimal vermedik. Toplum olarak yabancılara karşı gösterdiğimiz tutum ile bir anlamda aşırı sağcıları destekledik.” Mitat Özdemir ise “Artık rahatça yaşamak istiyoruz. Kendimizi bu ülkenin bir parçası olarak görüyoruz. Ancak bu duygu gittikçe azalıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!