İstihbaratçı ifade verecek

Güncelleme Tarihi:

İstihbaratçı ifade verecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2013 11:24

Almanya'da 2000-2007 yıllarında, 8'i Türk 10 kişinin öldürülmesinden sorumlu tutulan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütüne ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

Haberin Devamı

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesindeki 39. duruşmada, Halil Yozgat ve Yunanlı Theodoros Boulgarides’in öldürülmesiyle ilgili tanık dinlenildi.

Duruşmada NSU terör örgütünün Türk’e benziyor diye öldürdüğü ileri sürülen Theodoros Boulgarides’in kafasına sıkılan 3 mermiyle hayatını kaybettiği ifade edildi. Kriminal Dairesi’nden gelen bir polis olay günü çekilen fotoğrafları üzerine konuştu. Boulgarides NSU terör örgütünün 7'nci kurbanı olmuştu.

Öte yandan, 6 Nisan 2006'da, Halil Yozgat’ın, NSU terör örgütü üyeleri Uwe Mundlos ve Uwe Börnhardt tarafından çalıştırdığı internet kafede öldürüldüğü sırada, olay yerinde bir gizli servis çalışanı olduğu tespit edilmiş, istihbarat çalışanı o esnada herhangi bir ses duymadığını ve bazı internet sitelerine bakıp çıktığını belirterek cinayetten haberi olmadığını iddia etmişti.

Haberin Devamı

Söz konusu istihbarat çalışanı, salı günkü duruşmaya tanık olarak davet edildi. Halil Yozgat’ın öldürülmesi esnasında kafede bulunan beş kişi de silah seslerini duymadıklarını ileri sürmüştü.

Halil Yozgat’ın babası İsmail Yozgat’ın da salı günkü duruşmada ifade vermesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!