İstihbarat görmezlikten gelmiş

Güncelleme Tarihi:

İstihbarat görmezlikten gelmiş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2012 11:54

ALMAN istihbarat teşkilatının, yeraltına geçerek NSU adlı neonazi terör örgütünü kuran ve 10 kişiyi öldüren üçlü terör çetesi hakkında 2000 yılı sonunda gelen ihbarı görmezlikten geldiği belirlendi.

Haberin Devamı

Alman askeri gizli servisinin (MAD) üçlü terör çetesi hakkında istihbarat teşkilatına önemli bir ihbarda bulunduğu, ancak istihbaratın bu ihbarı es geçtiği kaydedildi.

Alman Süddeutsche Zeitung Gazetesi’nde askeri gizli servisin belgelerine dayanarak yer alan haberde şu bilgilere yer verildi:

TAKİYE YAPTILAR
Neonazi örgütü ‘Blood& Honour’(B&H) Eylül 2000’de yasaklandı. Bunun üzerine üçlü terör çetesinin üyesi olduğu ‘Thüringen Eyaleti Vatanı Koruma Teşkilatı’ (THS) kendilerinin de yasaklanacağından korktu ve bunun üzerine militan örgüt görüntüsünden kurtulmak için takiye yaptı. THS örgütü ‘Jena’lı bombacılar’ olarak aranan üçlü çetenin de izniyle, internette bu kişilerle bağlantıları kalmadığını bildirdi.

Bu manevraya aşırı sağcı parti NPD’nin o zamanki yöneticilerinden ve daha sonra üçlü çeteye seri cinayetleri işleyeceği Ceska silahı tedarik eden Ralf Wohlleben aracılık etti.

Askeri gizli servis (MAD) istihbarat teşkilatına 30 Ekim 2000 tarihinde konuyla ilgili 27 sayfalık bir tutanak gönderdi. Bu tutanakta Wohlleben ve üçlü çetenin ilişkisine yer verildi. Üçlü çetenin THS teşkilatıyla bağlantı içinde olduğu ihbarının çok önemli olduğu belirtildi.

Gizli servis tutanakta aynı zamanda çetenin silahlandığına ve eylem planları yaptığına dikkat çekti. Eğer istihbarat teşkilatı bu bilgileri değerlendirseydi, çetenin daha eyleme geçmeden yakalanma şansının yüksek olduğu kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!