İşte kanalların yeni frekans listesi

Güncelleme Tarihi:

İşte kanalların yeni frekans listesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2008 16:23

27 Ekim 2008 tarihinden itibaren Türksat 3A üzerinden yayın yapacak olan Türk kanallarının frekans listesini sunuyoruz...

Haberin Devamı

27 Ekim'de gece 02.00de yapılan değişim sonrası tüm Avrupa ve Türkiye yayınları mevcut frekanslarından, Türksat A.Ş. nin belirlediği yeni frekanslara taşındı. Aşağıdaki linkten listeyi indirip, yeni frekansları ayarlayabilirsiniz.

http://www.hurriyet.de/221020008v3.pdf

UYDU ALICINIZI NASIL AYARLAYACAKSINIZ?

Frekans değişikliği işlemi için çanak anten ayarı gerekmediği için anteninizin konum ayarıyla oynamayınız.

İzleyicilerin TÜRKSAT üzerinden televizyon izleyebilmesi için otomatik tarama işleminin TÜRKSAT prom kanalından yapılması gerekiyor.

1- Ana menüye girebilmek için; uzaktan kumandanızda 'Menü' veya ' setup ' yazan düğmeye basınız .

2- Uydu alıcısı marka modeline göre; 'Kanal Arama', 'Kanal Ekleme" gibi menülerden hangisi beliriyor ise yukarı-aşağı tuşlarıyla "Ok"a basınız.

3- Açılan pencerede yine uydu alıcısının marka modeline göre; 'Alış Frekansı' 'Uydu Frekansı' seçeneklerinden biri belirecektir. Yukarı-aşağı tuşlarıyla o seçeneğin üstüne gelip kumandada bulunan rakam tuşlarını kullanarak TÜRKSAT Tanıtım Kanalının yeni frekansı olan '12731 ' değerini girin.

4- Yine aynı pencerede 'Sembol Oranı' olacaktır. Yukarı-aşağı tuşlarıyla o seçeneğin üstüne gelip '3333' rakamını girin.

5- Yine aynı pencerede bulunan 'POL' şeklinde bir yazının üstüne gelip sonra sağ-sol ok tuşlarıyla 'V ' ya da 'Dikey' olacak şekilde değiştirin.

6- Yine aynı yerde bulunan 'FEC' değerini değiştirmek için yukarı-aşağı tuşlarını kullanarak o seçeneğin üstüne gelip sonra sağ-sol ok tuşlarıyla '3 / 4' seçilmelidir. Bazı uydu alıcılarında bu değerin girilebileceği bir alan bulunmamaktadır.

7- Son olarak 'OK' tuşuna basarak TÜRKSAT Tanıtım Kanalının yeni Uydu parametrelerini kaydetmiş olacaksınız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!