İşte bombacılar

Güncelleme Tarihi:

İşte bombacılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2006 00:00

Dortmund ve Koblenz’deki tren garlarında temmuz ayında ele geçirilen bombalı valizlerin eş zamanlı olarak patlatılmasının planlandığı belirlendi. Yetkililer "Köln Tren Garı’ndaki video görüntüleri sayesinde faillerin iki kişi olduğunu ortaya çıktı" dediler.

Haberin Devamı




Bombalı Valizler
Almanya’nın Dortmund ve Koblenz tren garlarında temmuz ayında bulunan bombalı bavulların eş zamanlı patlatılmasının planlandığı belirlendi.

Dün Wiesbaden’de basın toplantısı düzenleyen Federal Asayiş Dairesi Başkanı Jörg Ziercke, Köln Tren Garı’ndaki video görüntüleri sayesinde faillerin iki kişi olduğunu belirlediklerini söyledi ve "Bombaların 31 Temmuz Pazartesi günü saat 14.30’da patlatılması öngörülüyordu. Ancak büyük bir şans eseri bombalar patlamadı" dedi.

Ziercke, bavullarda Arapça yazılı bazı evraklar ve ucu Lübnan’a uzanan telefon numaraları tespit edildiğini açıkladı. Federal Asayiş Dairesi Başkanı Jörg Ziercke, bombaların teröristler tarafından yerleştirilmiş olma ihtimalinin yüksek olduğunu vurguladı.

Gar bombacıları ile ilgili soruşturmayı yürüten Türk kökenli Asayiş Daire yöneticisi Sinan Selen de 100 kişilik bir ekibin bombayı trenlere koyanların yakalanması için gece gündüz çalıştığını kaydetti. Selen, görüntüler sayesinde zanlıların 20 ile 30 yaşlarında olduklarını tahmin ettiklerini söyledi.

İki failin terör örgütleri ile bağlantıları olup olmayacağı şeklindeki soruyu "Olabirlir de olmayabilir de. Şuan bu konuda herhangi bir bilgi sahibi değiliz" diyen Federal Savcı Rainer Griesbaum, soruşturmanın eldeki deliller doğrultusunda titizlikle sürdürüldüğünü kaydetti. Köln garında çekilen video kayıtlarında olayla ilgili şüpheli bir şahsın tespit edildiği, ancak henüz bu şahsın yakalanmadığı açıklandı.

Asım GÜRSOY / DORTMUND

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!