İstanbul’un silüetleri Köln’de sergilendi

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’un silüetleri Köln’de sergilendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2022 12:29

Almanya’nın Köln kentiyle İstanbul’un kardeş şehir ilanının 25’inci yılı etkinlikleri kapsamında Türk ve Alman fotoğrafçıların ortak katkısıyla Köln’de fotoğraf sergisi açıldı. Yedi sanatçının fotoğraflarının sergilendiği sergi, Köln Yunus Emre Enstitüsü ile Köln-İstanbul Kardeş Şehir Derneği iş birliğiyle gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

KÖLN Lindenthal Belediyesi sanat galerisinde düzenlenen fotoğraf sergisi açılışına, Köln Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Bulut, Köln-İstanbul Kardeş Şehir Derneği Başkanı Walter Kluth, Lindenthal Belediye Başkanı Cornelia Witekamp, çok sayıda Alman ve Türk sanatsever katıldı. Sergide Harald Schwertfeger, Wolfgang Rieger, Necat Nazaroğlu, Gülüzar Çiçek, İbrahim Ethem Tuǧsat, Holger Schnapp ve Tuna Yılmaz’ın eserleri yer aldı. Sanat galerisi girişine büyük boy portreleri konulan, İstanbul’da yaşayan dini cemaat temsilcileri Bartholomeos ile Hahambaşı İzzetkaleva başta olmak üzere çeşitli posterlerle şehrin çoğulcu yapısı Almanya’ya taşındı. ‘Türk-Alman Dostluk Sergileri’, ‘Gören Gözler’, ‘Su’, ‘Sokak’, ‘Renk ve İzler’, ‘İnsanlar ve Mekânlar’, ‘Sükûnet Yerleri’ ve son olarak ‘Blickwechsel Köln-Istanbul’ isimleriyle etkinlikler yaptıklarını belirten Dr. Yılmaz Bulut, şunları söyledi:

İstanbul’un silüetleri Köln’de sergilendi
‘6 YILDIR ETKİNLİK YAPIYORUZ’
“Köln Yunus Emre Enstitüsü 6 yıldır Köln-İstanbul Kardeş Şehir Derneği ortaklığında ve Köln Belediyesi’nin de desteğini alarak birçok önemli etkinliğe imza atmaktadır.
Türk ve Alman sanatçılar Köln ve İstanbul’dan birbirinden özel karelerle oluşturdukları sergiyle Türk ve Alman dostluğunu sanat alanında güçlendirmektedir. Sergiyle sanat alanında toplumlar arası bağ kuran enstitü ve dernek, Türk-Alman kültür-sanat ilişkilerine süreklilik kazandırmakta ve fotoğrafçılık sanatına yeni bir perspektif katmaktadır.”
İstanbul’un silüetleri Köln’de sergilendi
Köln Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Bulut, Lindenthal Belediye Başkanı Cornelia Witekamp, Köln-İstanbul Kardeş Şehir Derneği Başkanı Walter Kluth

Haberin Devamı

Köln Lindenthal Belediye Başkanı Weitekamp ise serginin Türk ve Alman topluluğu arasındaki dostluğa fayda sağladığını söyledi. Köln-İstanbul Kardeş Şehir Derneği Başkanı Walter Kluth, Yunus Emre Enstitüsü iş birliği ile 6 yıldır pek çok başarılı etkinliği beraber gerçekleştirdiklerini anlattı. Kluth, ortak amaçlarının şehirler ve toplumlar arası karşılıklı anlayışı geliştirmek olduğunu vurguladı.

İstanbul’un silüetleri Köln’de sergilendi
Nejat Nazaroğlu

Haberin Devamı

‘İSTANBULLULARI KÖLN’LE YÜZLEŞTİRDİM’
Fotoğraf sanatçısı Nejat Nazaroğlu, “Türk ve Alman sanatçıların ortak sergisindeyiz. Köln ile İstanbul’un kardeş şehir oluşunun 25’inci yılı etkinliğinde İstanbul’u Köln’le yüzleştirdim. Portre aracılığıyla İstanbul’u Almanlarla yüzleştirdim. İşte hahamımız, papazımız, annemiz, çaycımız, itfaiyecimiz, sanatçımız... Hepsi buradalar” diye konuştu.

İstanbul’un silüetleri Köln’de sergilendi
Gülüzar Çiçek

Gülüzar Çiçek ise şunları söyledi: “İki şehir arasında kurduğumuz ekiple kardeşliğe, dostluğa bir köprü oluşturduk. Başkalarının da bunu örnek alarak farklı katkılar sağlamalarını isteriz. Bu ülke bana çok şey verdi. Bir şeyler yapmak lazım. Burada yaşıyorum. Türkiye kadını olarak katkımı, buranın, yaşadığım bölgenin fotoğraflarını çekerek verdim. Alman arkadaşlar da gidip İstanbul’u kendi objektifiyle çekip buraya getirdiler.”
Etkinlikte, Dr. Sabri Uysal ve Hüseyin Saltuk’un müzik dinletisi eşliğinde yiyecek içecek ikramı yapıldı. Sergi 18 Aralık 2022 tarihine kadar hafta sonları 16.00-19.00 saatleri arasında açık kalacak.

İstanbul’un silüetleri Köln’de sergilendi

BAKMADAN GEÇME!