İsmail Yozgat: Neden doğrulardan korkuyorsunuz

Güncelleme Tarihi:

İsmail Yozgat: Neden doğrulardan korkuyorsunuz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2018 15:02

NSU çetesi tarafından Kassel’de öldürülen Halit Yozgat’ın babası İsmail Yozgat ile annesi Ayşe Yozgat da duruşmayı izledi. Mahkeme çıkışında konuşan İsmail Yozgat, kararı kabul etmeyeceğini söyledi.

Haberin Devamı

OLAY yerinde cinayete karışan başka birilerinin olup olmadığının araştırılması gerektiğini belirten İsmail Yozgat, şöyle konuştu: “Verilecek kararı tanımıyor ve hakimlere güvenmiyorum. Çünkü ben, oğlumu öldürüldüğü yerde gören ilk şahidim. Benim de olduğum olay yeri keşfinin ve filminin çekilmesini istiyorum. Fakat hakim bunu anlamak ve duymak istemiyor. İsteğim yerine getirilmediği sürece verilecek karar ne olursa olsun, benim için yok hükmündedir.
Bu bir baba olarak benim hakkımdır. Olay yerinde bulunan istihbaratçı Temme ya olayın içindeydi ya da katilleri gördü. Madem doğru karar vereceksiniz. Neden doğrulardan korkuyorsunuz. Korkmayın, doğru karar verin.”

İsmail Yozgat: Neden doğrulardan korkuyorsunuz
Seda Başay Yıldız

Haberin Devamı

Yozgat Ailesinin avukatı Seda Başay Yıldız ise Beate Zschaepe’nin cinayetten dolayı yargılanmaması durumunda konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar götüreceklerini söyledi. Başay Yıldız, “‘Zschaepe cinayetlerden haberim yoktu, beni cinayetlerden yargılayamazsınız’ diyor, ancak bu bizim için geçerli değil” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!