İşledikleri cinayetlerin haber küpürlerini poşette toplamışlar

Güncelleme Tarihi:

İşledikleri cinayetlerin haber küpürlerini poşette toplamışlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2013 14:39

Almanya’da 2000-2007 yıllarında 8'i Türk 10 kişiyi öldürmek, banka soymak ve bombalı saldırılarda bulunmakla suçlanan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütünün üyesi olduğu gerekçesiyle başsanık olarak Beate Zschaepe’nin yargılandığı Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi’nde Zschaepe’nin diğer üyelerle birlikte yaşadığı evdeki delilleri gösterildi.

Haberin Devamı

Mahkemeye, dün düzenlenen 38. duruşmada NSU’nun diğer iki üyesinin intihar ettikten sonra Zschaepe’nin kundakladığı belirtilen evden çıkan gazete kupürleri, fotoğraflar, kütüphane kimlik kartları gibi deliller sunuldu. Teröristlerin cinayetlerle ve Köln kentindeki bombalı saldırıyla ilgili gazete kupürlerini bir poşette topladıkları belirtildi.

KÜPÜRDE ZSCHAEPE’NİN PARMAK İZİ

Bazı kupürlerin yerel gazetelerden olduğunda dikkati çeken müdahil avukatlar, cinayetlerinin işlendiği bölgelerde NSU’ya destek veren kişiler tarafından toplandığı ihtimalinin bulunduğuna işaret ettiler.

Polis yetkililerinin verdiği ifadede, iki gazete kupüründe Zschaepe’nin parmak izinin bulunduğu belirtildi. Başsavcılık yetkilileri, bunun Zschaepe’nin saldırılardan bilgisi olduğunu gösterdiğine işaret ettiğini ifade ediyorlar.

Haberin Devamı

‘ARAŞTIRMA HAKLI GÖSTERECEK ÖLÇÜDE OLMALI’

Mahkemede ayrıca 15 Haziran 2005'te Münih’te öldürülen Yunanlı Theadoros Boulgarides cinayetiyle ilgili şahitler dinlendi.

Boulgaris’in iş ortağı tarafından yapılan açıklamada, cinayetten sonra polisin kendisini sürekli ifade vermeye çağırdığını, sürekli aynı soruların sorulduğunu, bundan da çok rahatsız olduğunu ifade etti.

Boulgaris’in eşinin avukatı Angelika Lex de, sadece iş ortağının değil, Boulgaris’in ailesinin de sürekli rahatsız edildiğini belirterek, “Tabiki öldürülen kişinin çevresi de araştırılacak. Ancak bu haklı gösterilecek ölçüde olmadı” dedi.

KENDİSİNİ GAZETECİ OLARAK TANITAN POLİSLER

Kendisini gazeteci olarak tanıtan polislerin aile çevresinde soruşturma yaptığını hatırlatan Lex, ailenin suçlu gösterilmesi ve bundan dolayı ne şekilde bir sosyal dışlanmaya sebep olacağının görülmesi gerektiğini kaydetti.

Zschaepe, kendisi ile yaşayan NSU üyeleri Uwe Mundlos ve Uwe Böhnardt’ın 4 Kasım 2011'de bir banka soygunundan sonra intihar ettikten sonra oturdukları evi kundaklamakla da suçlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!