İslamın imajını değiştirir

Güncelleme Tarihi:

İslamın imajını değiştirir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2010 11:35

İlahiyatçı Dr. Lamya Kaddor, “Kuran-ı Kerim'de "Kadınlar daha duygusal, yumuşak ve birleştirici olduklarını için kadın imamların camilerde görev yapması dinimizin imajını da değiştirir” dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'NIN Duisburg kentinde yaşayan ilahiyatçı ve İslam din dersi öğretmeni Dr. Lamya Kaddor, konuk olduğu Hamburg 1 adlı yerel tv kanalında yaptığı konuşmada “Dinimizde kadınların camilerde imamlık yapmasına bir engel yok" dedi. Almanya'nın ilk İslam din dersi kitabını yazan ve bunun için 2009 yılında Avrupa Yılın En İyi Okul Kitabı ödülüne layık görülen Dr. Kaddor, camilerde kadın imamlara da görev verilmesi gerektiğini savundu. Uyum Zirvesi'ne de davet edilen Suriye kökenli Dr. Kaddor, “Neden kiliseye gidenler, bir Hristiyan kadın papazın ayininden rahatsız olmuyor da, biz Müslümanlar kadının camide vaaz vermesinden rahatsız oluyoruz? Demek sorun bizim kadına bakış açımızda” diye konuştu.


Suskunların sesi olacak


Hamburg'da kurulan Dünya Dinleri Akademisi'nde imam yetiştirileceğini söyleyen Dr. Kaddor, “Dinimiz hoşgörü ve insan sevgisi emrediyor. İslamiyet, kutuplaştıran değil insanları birleştiren, farklı inançlara saygılı olan bir dindir. Bunları ön plana çıkarmamız lazım” diye konuştu. Liberal Müslümanlar Derneği isimli bir kurum kurma çalışması içinde olduğunu belirten Kaddor, “Avrupa'daki Müslümanlar insanların çoğunluğu inançlı, çağdaş, liberal, laik düşünceli kişiler. Katı örgütler bu düşüncedeki Müslümanları kabul etmiyor, barındıramıyor. Kamuoyunda ise çok kez bu katı düşünceli örgütlerin sesi duyuluyor. Kurmak üzere olduğun kurumun şimdiki suskun çoğunluğun sesi olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!