İslam yanlış anlıtıldı

Güncelleme Tarihi:

İslam yanlış anlıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2012 14:26

Almanya'da Hessen Eyaleti'nde bulunan Gross Gerau il meclisi SPD grubu, 'Yaz programı' çerçevesinde Rüsselsheim'da bulunan Ayasofya Camisi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Haberin Devamı

İl meclisi üyelerinden Thorsten Rheinheimer, Manfred Nadler, İlse Meinke, Hasan Aycı, İlse Meinke, Susanne Redling ile Gross Gerau belediye meclisi üyesi ve afet bölgelerinde yardımda bulunan THW kuruluşunun yönetiminde bulunan Klaus Meinke, Rüsselsheim Ayasofya camisi kurucu üyesi Hasan Coşkun, dernek başkanı Muzaffer Lal, kadınlar kolu üyesi Sümeyra Lal, Sümeyra Lal - Yıldırım, gençlik kolu üyesi Yasin Usulu, din görevlisi Muammer Kurt ile bir araya geldiler.

Dernek üyeleri derneğin 1990 yılından bu yana faaliyet gösterdiğini hatırlatarak, "Burası Türk, Alman ve diğer milletlerden insanların buluşma merkezi haline geldi. Gençlerin Almancalarının daha iyi olduğunu ve çevreden birçok Alman ve diğer milletlerden insanların ibadet için camimize geldiğini dikkate alarak Cuma namazlarında Almanca ve Türkce vaaz verme kararını yıllar önce aldık. Çalışmalarımızı sadece kendi üyelerimize ve kendi içimize yönelik değil, çevrede bulunan Alman ve diğer milletlerin kurduğu derneklerle bir arada yürütmeye gayret gösteriyoruz" diye bilgi verdiler.

Rahatsız ediyor

Almanca vaazları ve geçtiğimiz yıl içinde Radyo Rüsselsheim'da İslam hakkında bilgi verdiği, soruları yanıtladığı için kaynaşmaya katkılarından dolayı 2011 Rüsselsheim Entegrasyon ödülünü alan din görevlisi Muammer Kurt kendisine sorulan sorular üzerine şunları söyledi:

"Maalesef İslamda ve Kur'an'da olmayan birçok şey yüzünden müslümanlar zan altında bırakılıyor. Bunun birçok nedeni var. Birkaç kişinin düşüncesinin faturası bütün müslümanlara çıkarılıyor. Bölgemizde yıllardır beslediğimiz sağlıklı diyaloglar nedeniyle biz bundan etkilenmedik. Ancak devamlı çalışmak gerekiyor. Bu yüzden derneğimizde sık sık kilise, kurum yetkilileri ile ve Alman komşularımızla bir araya geliyoruz" dedi.

Gençlik kolu üyesi Yasin Usulu derenk üyeleri arasında çok sayıda lise ve üniversiteli gençlerin bulunduğuna işaret ederek, "Liselere ve üniversitelere giden arkadaşlarımız bu yolda ilerleyen arkadaşlarımıza destek sağlıyor. Haftada bir biraraya gelerek güncel konularla ilgii değerlendirmeler yapıyoruz" dedi.

Sığınma evleri ile işbirliği

Kadınlar kolu üyeleri ise özellikle Alman kurumları ile sıkı ilişkiler içinde bulunduklarını vurgulayarak, "Örneğin çevremizde bulunan Kadın Sığınma Evleri ile ilişki içindeyiz. Burada bulunan kadınlarımıza yardımcı olmak için birlikte çalışıyoruz" diye bilgi verdiler.

Gross Gerau belediye meclisi üyesi Klaus Meinke bölgede bulunan affet anında yardıma koşan THW yönetiminde bulunduğunu hatırlatarak, "Deprem anında Türkiye'ye yardımda bulunduk. Tatil sonrası dernekte bulunan gençlerle bir araya gelerek onları derneğimize kazanmayı umut ediyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!