İslam tartışması büyüyor

Güncelleme Tarihi:

İslam tartışması  büyüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2011 23:00

Peter Friedrich’in “Müslümanların Almanya’ya ait olduğu, ancak İslamiyet’in Almanya’ya ait olduğunun tarihte belgelenmediği” sözü tartışma yarattı.

Haberin Devamı

Alman Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) üyesi olan İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich’in bu sözleri sarfetmesinin ardından Hristiyan Birlik partili (CDU/CSU) Federal Meclis İçişleri Komisyonu Wolfgang Bosbach, Müslümanların Almanya’ya ait olduğunu belirterek, “Ancak İslamiyet bizim toplumumuzu şekillendirmemiştir, bugün de şekillendirmemektedir. Bu nedenle İslamiyet Almanya’ya ait değildir” dedi.

Tartışmayı Cumhurbaşkanı başlatmıştı

CDU’lu Federal Meclis Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Ruprecht Polenz ise , “Bir dünya dininin Almanya’ya ait olmadığını söylemek uygun değil. Aksi takdirde burada yaşayan yaklaşık 4 milyon Müslüman, dinlerinin resmen tanınmadığı duygusuna kapılabilir” dedi.
Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un, “İslamiyet Almanya’ya aittir” sözlerini de destekleyen Polenz, Wulff’un, bu sözleriyle İslamiyet’in ülkeyi Hristiyanlık kadar etkilediği şeklinde bir iddia da ortaya atmadığını sözlerine ekledi.
Alman İslam Konseyi Başkanı Ali Kızılkaya da Bild gazetesine yaptığı açıklamada, Friedrich’in, İslam konferanslarının inanılırlığına zarar verdiğini belirterek, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, Müslümanların bu topluma ait olup olmadığı konusuna açıklık getirmesi gerektiğini söyledi.
Almanya Türk Toplumu (TGD) Genel Başkanı Kenan Kolat, yeni İçişleri Bakanı Friedrich ile diyalog kurmak ve çözümlere ulaşmak istediklerini ifade ederek, “Ancak eğer İçişleri Bakanı kavga istiyorsa, onu da bulur” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!